Activitati creative de facut in familie inainte de Paste

activitati creative de facut in familie inainte de paste

Pastele este o sarbatoare de care se poate bucura intreaga familie, dar la fel de distractiv si relaxant poate fi sa ii lasi pe cei dragi sa te ajute in pregatiri. 

Avem pentru tine o lista de activitati de care te poti bucura in familie inainte de Paste. Astfel, pregatirea acestei sarbatori ii va implica pe toti cei dragi.

Pictatul de oua

Exista numeroase metode distractive si sigure pentru cei mici prin care pot picta ouale de Paste. Poti folosi carioci si sclipici, insa ai grija ca aceste produse sa fie non-toxice. Ofera-le celor mici instrumentele de care au nevoie si lasa-le imaginatia sa zboare!

Pentru cei mai priceputi (dar si pentru amatori), poti folosi carton sau hartie colorata pentru a crea diverse animale si flori pe suprafata oualor. De exemplu, cu forme triunghiuri poti crea urechi, picioare si altele.

Decoratiuni pentru masa de Paste

Daca ti-ai dorit mereu sa iti personalizezi masa de Paste, dar nu ai avut timp, acum vei avea tot ajutorul de care ai nevoie:

  • Cumpara mai multe sortimente de flori si lasa-i pe cei dragi sa creeze buchete mici pe care le vor lega cu panglica si pe care le vor pune in fata fiecarei farfurii. De asemenea, cei mici pot picta vazele sau borcane transparente in peisaje vesele de primavara, in functie de ce ai prin casa;
  • Inveseleste fata de masa cu petice colorate in forma de flori sau iepuri. Aceasta activitate cere cateva cunostinte despre cusut, asa ca este recomandata pentru copiii mai mari si adulti;
  • Puteti decora impreuna un cos de paie in care sa asezi cu grija ouale de Paste. Cumpara un cos impletit obisnuit, apoi roaga-i pe cei mici sa creeze fasii lungi din hartie creponata verde. Puteti presara in cos flori de hartie sau flori reale si alte decoratiuni, apoi asezati impreuna cu grija ouale;
  • Foloseste pasla pentru diverse decoratiuni: poti atasa forme de urechi de iepure pe diademe obisnuite sau poti decora farfurii, vaze si pahare cu fete de animale, picioare, urechi si cozi. De exemplu, taie pasla galbena pentru a crea picioare de pui pe care le vei lipi pe fundul paharului, apoi din pasla neagra si galbena creeaza doi ochi si ciocul.
  • Pentru un efect wow pune in ghivece seminte de grau, si uda-le frecvent. Astfel, pe masa de Paste vei avea o decoratiune verde-crud, iar daca adaugi fluturasi si oua colorate in graul crescut vei avea o decoratiune foarte fresh.

Jocuri de Paste

Pregateste un joc distractiv de Paste chiar la tine in apartament sau in curtea casei. 

Vanatoarea de comori este preferata celor mici si puteti pregati premiile sau suprizele impreuna. De exemplu, in saci mici de pasla poti adauga bomboane Smarties, nuci si fructe, apoi ii poti lega cu panglica si ii poti decora cum doresti. De asemenea, poti ascunde oua decorate chiar de voi, dulciuri si animale facute din pasla. Lasa-i pe cei dragi sa te ajute cand creezi premiile, apoi ascunde-le atunci cand ei sunt ocupati. Daca vei avea invitati in una din zilele de Paste, cu atat mai bine!