Activitati fizice distractive pentru intreaga familie

Activitati fizice distractive pentru intreaga familie

Este bine stiut faptul ca activitatile fizice te ajuta sa mentii un tonus bun. Daca mai adaugi una bucata prichidel ai sa obtii o familie fericita si sanatoasa. Nu te feri sa faci miscare nici macar atunci cand temperatura scade. Sunt foarte multe activitati pe care poti sa le faci chiar si atunci cand iarna bate la usa.

Iata sapte activitati fizice pe care poti sa le faci impreuna cu intreaga familie.

 

  1. Mergi la o plimbare de seara inainte sau dupa cina - aceasta este o activitate placuta pe care poti sa o faci cu intreaga familie. O plimbare seara timp de 30 de minute te poate revigora si te ajuta sa dormi mai bine in momentul in care te intorci in casa la caldura.
  2. Danseaza pe muzica preferata - poti sa organizezi mini-petreceri in care sa ii angajezi chiar si pe cei mici. Da drumul la muzica energica, stinge luminile si aprinde cateva lumanari pentru mai multa atmosfera. Poti chiar sa le dai celor mici lanterne ca sa lumineze pe ritmuri disco. Noi credem ca asa o distractie merita incercata macar o data pe saptamana.
  3. Transforma curatenia in ceva magic - poti sa transformi aceasta activitate banala si mai putin indragita daca le propui celor mici urmatoarea poveste: praful de pe mobila este o creatura care invadeaza pamantul, iar cel care poate sa salveze pamantul este Capitanul...(pune numele micutului tau).
  4. Transforma neobisnuitul in obisnuit - lasa masina mai departe in parcare si mergi mai mult pana la supermarket. Urca scarile si uita de lift. Fa din asta un obicei pentru toata familia ta.
  5. Priveste activ la televizor - in timpul emisiunilor preferate ale familiei tale, puteti face diferite activitati fizice usoare chiar si pe canapea. Intindeti-va picioarele la orizontala la comanda spontana a unui dintre voi, ridicati-va in picioare la fiecare 10 min, faceti 2-3 genuflexiuni. Chiar si jocurile de tipul "mersul piticului" pot fi amuzante.
  6. Instaureaza o seara de miscare in fiecare saptamana - de exemplu, in fiecare sambata seara puteti sa va jucati cu mingea in curtea casei sau in parc. Ce spui de clasicul joc "Ratele si vanatorii"? Daca ti se pare ca temperaturile sunt prea scazute atunci poti incerca sa te joci cu cei mici de-a Baba oarba in caldura caminului tau.

Noi deja stim care este activitatea noastra preferata. Tu cand incerci?