Alimentatia bebelusului in vacanta

Alimentatia bebelusului in vacanta

Te pregatesti de concediu cu intreaga familie? Pentru ca acum familia ta s-a marit, vei face loc in bagaje hainutelor bebelusului, jucariilor, dar si alimentelor pentru cel mic. In orice caz, nu uita sa iei cu tine in vacanta obiceiurile alimentare sanatoase.

1. Respecta etapa de diversificare in care sunteti - ia in considerare tot ce ai facut pana acum, schema de diversificare si ritmul cu care micutul tau accepta tot ce este nou. Nu uita sa pui in aplicare in continuare sfaturile medicului pediatru.

2. Nu introduce alimente noi in alimentatia bebelusului tau - in vacanta nu este loc de schimbari si cel mai bine este sa continui sa iti hranesti bebelusul cu alimentele care deja fac parte din mesele lui.

3. Verifica calitatea produselor: mai ales daca mergi in alta tara si nu gasesti alimentele cu care bebelusul tau este obisnuit, citeste cu atentie eticheta si verifica ingredientele din fiecare aliment.

4. Disponibilitatea alimentelor - intereseaza-te din timp, pe cat posibil, daca alimentele de baza se gasesc in locul in care mergi.

5. Siguranta alimentara - asigura-te ca alimentele nu sunt expirate si verifica ingredientele cu minutiozitate mai ales daca bebelusul tau sufera de o anumita alergie sau intoleranta.

6. Conditiile de preparare - intereseaza-te asupra modului in care produsele locale sunt pregatite si daca fabricile sunt sigure.

7. Apa de buna calitate - cel mai bine este sa consumati apa imbuteliata. Verifica calitatea apei si sursele ei.

8. Respecta orarul meselor - respecta programul cu care cel mic este obisnuit. Nu modifica ora meselor principale si nici a gustarilor chiar daca sunteti in vacanta.

9. Luati masa impreuna - stim ca in timpul anului job-ul nu iti permite sa iei toate mesele in familie. Concediul este perioada perfecta in care sa trasformi fiecare masa intr-o petrecere in familie.

10. Ia cu tine produse sigure si usor de transportat (piureuri, iaurt, biscuiti, cereale). Fie ca preferi avionul sau masina trebuie sa te asiguri ca poti sa ajungi usor la alimentele destinate bebelusului, ca nu necesita preparare sau refrigerare si pot fi consumate in siguranta (calitatea lor nu este afectata de soare) si ca ii este usor copilului sa le consume.

Ce obiceiuri sanatoase iei cu tine in concediu?