Cafeaua: cum te ajuta sa inveti mai usor?

Cafeaua: cum te ajuta sa inveti mai usor?

De cele mai multe ori, un mic dejun nu este complet fara o ceasca de cafea, deoarece aceasta te ajuta sa fii alert si sa iti incepi ziua cu un plus de energie. Iar pentru cei care se pregatesc pentru examene sau doresc sa dobandeasca cunostinte noi, cafeaua poate fi un aliat de incredere!

Daca te-ai intrebat vreodata cum te poate ajuta cafeaua atunci cand inveti, iata beneficiile acesteia:

 

Te poti concentra mai usor

Productivitatea scade atunci cand nu te poti concentra asupra studiilor tale, dar cafeaua iti poate sari in ajutor! Substanta din cafea responsabila pentru a ne face alerti este cafeina, iar aceasta ne ajuta sa ne concentram asupra unei sarcini. 

 

Memoria de scurta durata este imbunatatita 

Aceasta se mai numeste si memoria de lucru si te ajuta atunci cand inveti lucruri noi. Cafeina poate ajuta memoria de lucru prin faptul ca reduce senzatia de oboseala si sporeste puterea de concentrare, in special atunci cand esti nevoit sa te concentrezi asupra unor informatii noi.

 

Atentia ta va fi sporita

Cu alte cuvinte, cafeina ne trezeste! Acesta este motivul pentru care cafeaua este o alegere atat de populara la micul dejun sau inainte de a incepe lucrul. Daca nu ai timp sa savurezi o cafea dimineata, cauta unul din automatele de cafea NESCAFÉ Alegria in drum spre facultate sau serviciu.

 

Vei fi binedispus

Invatatul zilnic poate fi obositor. De aceea, este recomandat sa iei o pauza daca nu te poti concentra sau daca ai obosit. Delecteaza-te cu o ceasca de cafea cu lapte! Aceasta iti va stimula simturile si te vei putea intoarce la lucru cu mai multa energie si cu o atitudine mai buna.

In concluzie, cafeaua este o bautura cu multe beneficii, iar consumul moderat de 3-4 cesti pe zi iti poate spori productivitatea, ceea ce te va ajuta in timpul studiilor. De asemenea, poti combina o ceasca de cafea cu o gustare sanatoasa pentru niste energie extra. 

Spor la invatat!  

Stiai ca?

  • Boabele de cafea sunt samburii unui fruct, iar acesta creste pe un arbust din zona tropicala!
  • Numarul de cesti de cafea consumate zilnic in intreaga lume este de aproximativ 2.25 miliarde.
  • America de Sud si America Centrala sunt responsabile pentru aproximativ 67% din productia de cafea.
  • Originea cafelei este un mister, dar legenda spune ca prima cafea a fost creata de un pastor de capre, dupa ce acesta a observat ca turma lui de capre devenea mai energica datorita fructelor pe care le mancau!