Cum hranesti o pisica adulta?

Cum hranesti o pisica adulta?

O alimentatie echilibrata din punct de vedere nutritional este cruciala pentru cresterea si dezvoltarea puiului de pisica, deoarece il va pregati pentru o viata lunga si activa. Pisicutele devin adulte din punct de vedere sexual in jurul varstei de 7 luni, insa abia dupa un an este recomandata hrana pentru pisici adulte. Alimentatia pisicilor adulte trebuie sa fie de calitate, pentru a le putea oferi energia de care au nevoie.

Felina ta va fi vesela, daca este hranita cu hrana potrivita. Cantitatea de hrana pe care trebuie sa o oferi pisicii tale va depinde de greutatea si stilul ei de viata. Trebuie retinut faptul ca, daca felina ta va avea o alimentatie potrivita aceasta va fi intr-o forma buna si va fi voioasa.

Daca hrana pisicii tale nu contine suficienti nutrienti sau nu este asociata cu varsta si nivelul de activitate fizica, felina ta poate avea probleme cand vine vorba de starea de sanatate.

 

Iata mai jos cateva sfaturi de nutritie si hidratare pentru pisica ta:

  1. Este foarte important ca de fiecare data cand iti hranesti pisica, sa ii administrezi cantitatea potrivita de hrana. Consulta intotdeauna ghidul de hranire aflat pe ambalaj.
  2. Pisicile au nevoie de nutrienti esentiali de origine animala, metabolismul lor trebuie sa includa o multime de proteine si grasimi, atat din carne cat si din peste. Poti alterna mancarea uscata cu cea umeda.
  3. Cand vine vorba de hidratarea pisicii, trebuie sa ii usurezi accesul la apa proaspata, deoarece accesul catre apa constituie un factor foarte important pentru hidratarea pisicii adulte. Schimba zilnic apa din vasul felinei si incurajeaza-o sa bea cat mai multa. O alta metoda de crestere a consumului de apa de catre pisica este sa ii pui la dispozitite hrana umeda. Aceasta are un procent ridicat de apa. Spalati des bolul de apa pentru a-l mentine curat. Puteti folosi detergent pentru o curatare totala, dar asigurati-va ca il limpeziti bine.
  4. Chiar daca ne place sa ne rasfatam pisica cu gustarile preferate, trebuie sa fim atenti cu recompensele. Trebuie date cu moderatie.

Care este hrana preferata a pisicii tale?

Stiai ca:

  • Longevitatea unei pisici depinde de alimentatia pe care i-o oferi, de mediu si de ingrijirea veterinara?