Cum sa ii formezi cainelui tau obiceiuri bune

cum sa ii formezi cainelui tau obiceiuri bune

Cainii sunt extraordinar de inteligenti, cu totii stim asta. Totodata, atunci cand vine vorba de maniere, patrupezii au nevoie de dresaj. Bunele maniere la animalele de companie nu sunt innascute, ci se dobandesc prin invatare.

Pentru un trai armonios intre familie si acesti blanosi loiali, este nevoie de o atentie deosebita in ceea ce priveste educatia acestora. De instruirea lor se pot ocupa dresorii profesionisti sau chiar stapanii, cu multa dedicare si dupa o informare temeinica. Astfel, intre stapani si caini se va crea o legatura mult mai puternica 

Dupa ce te-ai hotarat ca vrei sa-i dedici timp patrupedului tau pentru a-l dresa, sunt multe intrebari si nelamuriri la care cauti raspuns. 

Cum se dreseaza un caine si care sunt obiceiurile pe care trebuie sa le invete?

Iata sfaturile oferite de dresorul profesionist Asen Arolski.

Trasul de lesa in timpul plimbarii este una dintre cel mai des intalnite probleme. Cum poti schimba situatia? 

Trebuie sa stii ca, pentru cainele tau, esti mult prea incet. Cainii sunt animale energice, rapide. Este nevoie sa te impui pentru ca el sa te asculte si sa tina pasul cu tine. In caz contrar, nu vor dori sa te urmeze. Totodata, e bine sa stii ca atunci cand cainele te trage in timpul plimbarii, este posibil sa vrea sa ajunga intr-un anumit loc.

Ce poti sa faci in aceasta situatie? 

Cei mai multi oameni, atunci cand ies la plimbare cu cainele, merg in parc si isi lasa animalul de companie sa se joace cu alti catei. Insa cainele tau isi doreste si are nevoie de atentia ta. Jucati-va impreuna! Petrecand timp cu el il vei intelege mai bine. Astfel consolidezi legatura dintre voi si va fi mai ascultator la comenzile tale. Iata cateva exemple de exercitii care te vor ajuta sa reusesti acest lucru.

Exercitiul 1

Atunci cand iesi la plimbari lungi cu cainele, iar acesta trage spre o anumita directie, mergi in sensul opus, fiind atent si la siguranta lui. Nu te opri daca nu vine dupa tine. In momentul in care schimbi directia de mers striga-l pe nume, iar cand te ajunge lauda-l si incurajeaza-l cu generozitate. Faceti acest exercitiu frecvent, va va ajuta la plimbari. 

Exercitiul 2

In timpul plimbarii, atunci cand cainele tau isi reia obiceiul de a trage si de a nu te urma, foloseste-te de o comanda simpla, dar foarte eficace: “Sezi!”. Poti folosi aceasta comanda ca sa iti faci patrupedul sa inceteze din graba lui, astfel incat sa se opreasca si sa te priveasca. 

Exercitiul 3

Pentru a reduce obiceiul cainelui de a trage cand este in lesa este foarte eficient sa faci opriri bruste in timp ce sunteti la plimbare. Fa acest lucru atunci cand patrupedul este in apropiere, cheama-l la tine si ofera-i o recompensa cand ajunge.