Este locuinta ta mediul perfect pentru o pisica?

Iti doresti o pisica si vrei sa o vezi fericita si sa se simta confortabil in locuinta ta. Transforma casa in trei pasi ca sa te asiguri ca pisica ta va fi fericita:

Pasul 1

Casa ta este un mediu nou, iar pisica trebuie sa se simta in siguranta. Pisica are nevoie de un loc de somn, echivalentul unui pat. Acesta este esential pentru somn, dar si ca loc de refugiu, in care pisica sa se retraga si sa se odihneasca.

Patul pisicii trebuie sa fie calduros, uscat si confortabil. Pozitioneaza-l intr-o zona linistita din casa, departe de alte animale de companie sau de copii.

 

Pasul 2

Modifica spatiul in care locuiesti astfel incat sa fie o sursa de distractie pentru pisica. Mici exploratoare, pisicile apreciaza locurile noi, pe care le poate descoperi, canapelele si fotoliile pe care se poate sui, jucariile si o camera cu priveliste.

Sustine-i energia confectionandu-i sau cumparandu-i un suport cu stalpi pe care se poate catara ca sa priveasca in exterior. La fel de important este si un suport de ascutit ghearele, destinat instinctului de apucare al pisicii. Astfel pisica nu isi va ascuti ghearele pe mobila sau covoare.

Gandeste-te la jucarii cu care tu si pisica ta va puteti juca impreuna pentru a va consolida relatia. Ca sa nu se plictiseasca atunci cand esti plecat de acasa, poti lasa in casa jucarii interactive (mingi) sau jucarii de plus pe care sa le agati de usa.

 

Pasul 3

In primele doua sau trei saptamani este mai bine sa tii pisica in casa, pana se acomodeaza cu noua locuinta. Inainte sa te hotarasti sa o scoti din casa, asigura-te ca pisica este vaccinata.

Daca ai gradina si locuiesti intr-o zona linistita, o usita pentru pisica este buna, deoarece va permite pisicii sa plece si sa se intoarca atunci cand doreste. Asigura-te ca pisica poate fi usor identificata printr-o placuta de identificare pe care este indicata adresa si numarul tau de telefon.

Casa te este mediul perfect pentru pisicuta ta?