Istoric PURINA

istoric-purina-dog-and-cat

De peste 120 de ani muncim cu pasiune pentru ca fiecare animal de companie sa aiba o viata lunga si fericita. Suntem prezenti in 106 tari si ne bazam pe cei peste 500 de experti in domeniul stiintific care muncesc responsabil in cercetare.

PURINA, de la origini pana in prezent

PURINA a fost fondata in anul 1894 de catre William H. Danforth si era initial cunoscuta drept Compania Robinson-Danforth. Pasionat si vizionar, Danforth si-a dorit sa gaseasca o solutie prin care sa imbine deopotriva puritatea hranei pentru animale, cu accesibilitatea in folosirea ei. Astfel s-a nascut ”PURINA”, nume care isi trage originile din sloganul de atunci al companiei: ”Unde puritatea este mai presus de orice” (”Where purity is paramount”). PURINA a fost pionier in studiile de nutritie. Dupa 30 de ani de la aparitie, PURINA  a deschis primul centru de ingrijire al animalelor de companie. Acesta a fost momentul in care au inceput cercetarile de nutritie pentru perfectionarea produselor. Dupa doi ani de studii, apare pe piata prima hrana completa pentru caini si pisici.

 

PURINA devine cea dintai in inovatie

Pasiunea pentru animale a pus PURINA in top in momentul in care a aparut prima mancare pentru caini cu bulete, a carui forma distincta este obtinuta prin presare. In 1958 a aparut prima hrana uscata pentru pisici: Friskies. Cativa ani mai tarziu, PURINA lanseaza prima gama de hrana semi-umeda pentru pisici: Tendler Vittles. Entuziasmul realizarilor initiale a crescut in 1973 cand a fost lansata prima hrana umeda pentru caini (ambalata in conserva, cu continut pentru o singura servire). Cea dintai in inovatii, PURINA a scos pe rand, in anii care au urmat, sortimente care contin carne nedeshitradata in bulete de hrana (PRO PLAN), prima reteta care utilizeaza proteina hidrolizata sau prima hrana pentru pui de caine care contine anticorpi naturali (PRO PLAN Puppy cu OPTISTART). Toate aceste realizari au contribuit in pozitionarea PURINA ca lider mondial si recunoasterea nivelului de inovatie pe care il aduce in domeniul hranei pentru animale.

 

Cum raspunde astazi PURINA nevoilor tale?

PURINA a pus mereu accent pe noutate. PURINA traduce inovatia in cei peste 350 de medici veterinari si cercetatori preocupati de discipline cheie in nutritia si sanatatea animanelor.  Aceste descoperiri facute in nutritia canina si felina au stat la baza dezvoltarii de produse noi si revolutionante. Astfel am redefinit standardele in industria animalelor de companie. In toata aceasta calatorie nu ne-am abatut de la pasiunea noastra pentru animale. Astazi, portofoliul nostru este complet si variat pentru a putea raspunde nevoilor tale cu: PRO PLAN Cat & Dog, Cat Chow, Dog Chow, Purina Veterinary Diets Cat & Dog, Gourmet, Friskies, Felix, PURINA One si Darling. Tot parcursul PURINA si povestea brandului insusi comunica pasiune pentru animale si grija pentru bunastarea lor. Acum, la fel ca si la inceput, PURINA crede ca atat oamenii, cat si animalele de companie sunt mai buni cand traiesc impreuna.