Nestlé si Ziua Mondiala a Oceanelor

Nestlé si Ziua Mondiala a Oceanelor

Alatura-te si tu initiativei de ecologizare Nestlé cu ocazia Zilei Mondiale a Oceanelor! Pe 8 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Oceanelor, curatam impreuna apele!

 

De Ziua Mondiala a Oceanelor Nestlé si partenerii sai curata Malul Dunarii

Protejarea si conservarea resurselor de apa reprezinta o prioritate globala, ce vizeaza in mod direct reducerea si eliminarea cantitatii de deseuri care ajung anual in rauri, mari si oceane. Dincolo de actiunile individuale de colectare selectiva, ce tin de vointa fiecaruia de a proteja mediul inconjurator, este in responsabilitatea oricarei companii de a se asigura ca depune toate eforturile pentru a limita sursa oricarei actiuni negative asupra resurselor planetei. In acest sens, Nestlé si-a luat angajamentul de a folosi ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile pana in anul 2025, viziunea companiei fiind ca niciun ambalaj sa nu ajunga la groapa de gunoi sau deseu nereciclabil.

 

De ce sarbatorim aceasta zi?

In fiecare an, Ziua Mondiala a Oceanelor ofera o oportunitate de a onora, a proteja si a conserva cea mai importanta resursa a viitorului, apa.

Oceanele sunt importante pentru ca:

 • Genereaza cea mai mare parte a oxigenului pe care il respiram;
 • Reprezinta principala sursa a biodiversitatii planetare;
 • Asigura echilibrul ecologic planetar.

 

Pe data de 8 iunie, angajati din cadrul companiei Nestlé Romania, Serbia si Bulgaria, alaturi de comunitati locale, curata malurile Dunarii. Actiunea face parte din angajamentul pe termen lung al companiei Nestlé de a reduce la zero impactul asupra mediului inconjurator. Cei care doresc sa faca un gest cu impact pozitiv in directia protejarii resurselor de apa si sa se alature initiativei Nestlé Romania sunt asteptati in Giurgiu, in zona piciorul Podului Prieteniei, incepand cu ora ora 9:30. Indiferent de zona in care locuiesti, poti face o schimbare in comunitatea ta! Vino alaturi de Nestlé sau alege o zona pe care o poti ecologiza aproape de casa ta.

Partenerii acestui eveniment sunt Apele Romane, Garda Nationala de Mediu, ManagerdeMediu.ro. si Asociatia Prietenii de langa tine.

 

Inscrierile se pot face aici

Cum poti ajuta in restul anului?

Oceanele curate ale generatiilor viitoare depind de fiecare dintre noi.

Iata ce poti face in acest sens:

 1. Invata-i pe cei din jur cum pot economisi apa:
  • Stiai ca daca opresti apa atunci cand te speli pe dinti poti salva pana la 10.000 de litri de apa pe an?
  • Stiai ca daca ai face dusuri care sa dureze maximum 5 minute ai salva pana la 17.000 de litri de apa intr-un an? Suficient pentru a umple aproximativ 2.100 stadioane mari.
  • Stiai ca daca uzi gazonul dimineata devreme sau seara poti salva 330 de litri de apa pe saptamana? Temperaturile din mijlocul zilei impiedica aproximativ 14% din apa sa ajunga la radacinile plantelor.
 2. Gaseste puncte de recoltare a materialelor plastice in apropierea ta si RECICLEAZA. RECICLEAZA. RECICLEAZA.  
 3. Mergi si curata malul unei ape din apropierea ta.