POLITICA DE CONFIDENTIALITATE NESTLÉ

NOTIFICARE

Intrebari si raspunsuri esentiale

Va multumim ca vizitati acest website. Speram ca veti fi incantati sa aflati mai multe despre Nestlé si produsele noastre.
Nestlé respecta dreptul la intimitate al persoanelor care viziteaza site-ul nostru si comunica cu noi pe cale electronica. Atunci cand interactionati cu noi, exista posibilitatea sa ne furnizati informatii care sa ne ajute sa va identificam ( de ex. nume, e-mail, adresa, numar de telefon). Aceste informatii sunt cunoscute sub denumirea de “date personale”.
Pentru o descriere detaliata a practicilor noastre de confidentialitate on-line, va rugam sa faceti clic pe oricare dintre intrebarile de mai jos:

  1. Scopul politicii de confidentialitate Nestlé
  2. Date cu caracter personal colectate de catre Nestlé
  3. Datele cu caracter personal ale minorilor
  4. Cu ce scopuri colecteaza si utilizeaza Nestlé datele dumneavoastra cu caracter personal?
  5. Cui dezvaluie Grupul Nestlé datele dumneavoastra cu caracter personal si de ce?
  6. Drepturile utilizatorului
  7. Tehnologie de tracking – cum si de ce este folosita?
  8. Pentru ce perioada de timp poate Nestlé sa va stocheze datele cu caracter personal?
  9. Cum ne puteti contacta?

1. Scopul politicii de confidentialitate Nestlé

Aceasta politica de confidentialitate se aplica datelor cu caracter personal pe care le colectam despre dumneavoastra cu scopul de a funiza produsele si serviciile pe care le oferim.
Am dezvoltat astfel aceasta Politica de confidentialite cu scopul de a va informa asupra modului in care Nestle colecteaza, foloseste si proceseaza informatiile cu caracter personal pe toate website-urile Nestle, inclusiv acest website.
Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu practicile descrise in aceasta Politica de Confidentialitate. Daca nu sunteti de acord cu aceasta politica de confidentialitate, va rugam sa nu utilizati acest site. Ne rezervam dreptul de a face modificari la aceasta politica de confidentialitate in orice moment. Orice modificari vor fi postate in aceasta politica de confidentialitate, iar modificarile se vor aplica pentru activitati si informatii colectate ulterior publicarii. Va incurajam sa revedeti periodic aceasta politica de confidentialitate pentru a va asigura ca sunteti informati cu privire la orice schimbari si la modul in care informatiile pot fi utilizate.
Dorim sa va informam ca Nestlé Romania este Operator de date cu caracter personal in baza notificarii ANSPDCP nr 2168.
Pentru orice solicitare sau intrebare privind datele dumneavoastra cu caracter personal, va rugam sa ne contactati prin e-mail la contact.nestle@ro.nestle.com  sau prin telefon la 0 8008 637 853, linie telefonica gratuita, apelabila din orice retea nationala fixa si mobila.

2. Date cu caracter personal colectate de catre Nestlé

Nestlé poate colecta date despre dumneavoastra dintr-o varietate de surse, precum:

2.1 Date furnizate in mod direct catre Nestlé

Aceste date pe care ni le furnizati cu consimtamantul dumneavoastra pentru un scop precis, sunt:

2.2 Date pe care le colectam atunci cand interactionati cu site-urile Nestlé

Noi utilizam cookie-urile sau alte modalitati de stocare automata a datelor pentru a colecta anumite tipuri de informatii pe care dumneavoastra le furnizati in momentul in care interactionati cu site-urile Nestle. Va rugam sa vedeti Politica noastra referitoare la cookie-uri.

2.3 Date pe care le colectam din alte surse

Uneori exista posibilitatea ca noi sa colectam informatii despre dumneavoastra din alte surse legitime in scopul furnizarii produselor si serviciilor noastre. Aceste surse includ parteneri Nestlé, surse publice si site-uri de socializare. Astfel de informatii pot include:

De asemenea putem sa primim datele personale ale unor persoane in momentul in care fuzionam cu alte companii.

3. Datele cu caracter personal ale minorilor

Nestlé nu solicita sau colecteaza in mod intentionat date personale de la minori. In situatia in care Nestlé descopera ca a colectat in mod accidental date personale de la un minor, va scoate acele date in cel mai scurt timp posibil. Totusi, Nestlé va putea colecta date cu caracter personal de la minori atunci cand exista consimtamantul expres acordat in acest sens de catre parinti sau reprezentanti legali.

4. Cu ce scopuri colecteaza si utilizeaza Nestlé datele dumneavoastra cu caracter personal?

In general, toate informatiile colectate sunt utilizate in scopul prevazut, pentru care le-ati trimis catre noi, mentionat in momentul colectarii sau in politica de confidentialitate. Nestlé poate utiliza datele dumneavoastra personale intr-unul din urmatoarele scopuri:

Urmatoarele puncte ofera informatii suplimentare despre anumite caracteristici de pe website-urile Nestlé:

5. Cui dezvaluie Grupul Nestlé datele dumneavoastra cu caracter personal si de ce?

Nestlé nu va divulga niciodata datele dumneavoastra cu caracter personal unei organizatii de afaceri apartinand unui tert (Grup non-Nestlé) care intentioneaza sa le foloseasca in scopuri de marketing direct daca dumneavoastra nu v-ati dat in mod expres consimtamantul in acest sens.
Nestlé poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii din cadrul Grupului Nestlé. De asemenea, Nestlé poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal unor terti din afara Grupului Nestlé, dar strict limitat la urmatoarele situatii:

5.1 Companii afiliate

Nesté ar putea furniza datele dumneavoastra cu caracter personal companiilor afiliate in scopuri determinate si legitime.

5.2 Furnizorii de servicii, agenti si Contractori

Am putea folosi terte parti, cum ar fi furnizorii de servicii, agentii sau contractori pentru a oferi suport pentru operatiunile interne ale site-ul nostru si pentru a ne ajuta cu administrarea website-ului sau a diferitelor functii, programe si promotiile disponibile. Unele dintre aceste parti terte pot fi localizate in afara tarii in care ati accesat acest site. De exemplu, furnizorul principal de serviciu de gazduire pentru site-uri se afla in Statele Unite si Regatul Unit (cititi si intrebarea 7 de mai jos). Aceste parti terte si angajatii lor pot intra in contact cu informatiile dumneavoastra personale. Orice astfel de terta parte trebuie sa prevada, in orice moment aceleasi niveluri de securitate pentru informatiile dumneavoastra personale precum Nestlé si, in cazul in care este necesar, este obligata printr-un acord legal de a pastra in siguranta informatiile dumneavoastra cu caracter personal si de a le procesa numai la instructiunile specifice ale Nestlé.

5.3 Parteneri si promotii comune

Din cand in cand, putem derula un program comun sau co-sponsorizat sau de promovare pe site-ul nostru cu o alta companie, organizatie, sau o alta parte, si putem colecta si procesa informatii personale. Daca informatiile dumneavoastra personale sunt colectate de catre (sau se impart cu) o alta societate decat Nestlé, ca parte din astfel de proiect de promovare, va vom anunta acest lucru la momentul colectarii informatiilor dumneavoastra personale. Periodic, putem derula o promotie pe site-ul nostru, care ofera produse sau servicii de la o alta companie si va va oferi posibilitatea de a opta pentru a primi informatii direct de la societatea terta respectiva. Daca oricare dintre aceste promotii sunt puse la dispozitia minorilor, vom obtine mai intai consimtamantul verificabil al parintilor inainte de schimbul de informatii cu caracter personal ale minorului.

Atunci cand desfasuram orice campanie de promovare care implica o alta societate, putem oferi un link separat la politica de confidentialitate a acestei societati si va incurajam sa-l cititi inainte de a oferi orice informatii personale, deoarece nu putem garanta ca adera la aceleasi practici de confidentialitate. Daca nu doriti ca informatiile dumneavoastra sa fie colectate de catre sau in comun cu o alta societate decat a noastra, puteti alege intotdeauna sa nu va inregistrati sau sa nu participati la aceste promotii, in momentul solicitarii informatiilor cu caracter personal.

5.4 Transferuri juridice si de afaceri

Am putea dezvalui, de asemenea, informatiile dumneavoastra personale, daca ni se cere sa acest lucru prin lege, sau in cazul in care, in opinia noastra de buna credinta, o astfel de actiune este in mod rezonabil necesara pentru a ne conforma procedurilor legale, pentru a raspunde la orice pretentii, sau pentru a proteja siguranta sau drepturile Nestlé, ale clientilor sai, sau a publicului.
In caz de fuziune sau achizitie integrala sau partiala a Nestlé de catre o alta societate sau in cazul in care Nestlé vinde sau instraineaza toate sau o parte din afaceri, dobanditorul ar avea acces la informatiile mentinute de Nestlé, care ar putea include informatii cu caracter personal, in functie de legislatia aplicabila. In mod similar, informatiile personale pot fi transferate, ca parte a unei reorganizari corporative, proceduri de insolventa, sau a unui alt eveniment similar, in cazul in care este permis de si realizat in conformitate cu legea aplicabila.

Ce se intampla daca refuzati sa furnizati date cu caracter personal?
Daca nu alegeti sa oferiti orice informatii personale atunci cand sunt solicitate, este posibil sa nu puteti participa la anumite activitati si caracteristici personalizate pe site-urile noastre si sa aveti acces limitat la serviciile si ofertele speciale. De exemplu, daca refuzati sa impartasiti adresa dumneavoastra de email, nu veti putea primi niciun newsletter si nu va veti putea inregistra pe site-urile noastre. Daca refuzati sa furnizati numarul dumneavoastra de carte de credit, nu veti putea cumpara produse de la un magazin online Nestlé. Cu toate acestea, pentru a cauta pur si simplu in site-urile noastre si pentru a afla mai multe despre produsele noastre, nu trebuie sa ne oferiti nici un fel de informatii personale.

6. Drepturile utilizatorului

6.1 Drepturile referitoare la comunicarile de marketing

Aveti urmatoarele drepturi referitoare la primirea comunicarilor relevante de marketing:

Va rugam sa aveti in vedere faptul ca exista posibilitatea ca in cazul in care ati optat sa nu mai primiti comunicari de marketing, sa primiti totusi comunicari administrative din partea Nestlé, precum confirmari sau notificari legate de activitatile referitoare la contul dumneavoastra (de ex. schimbarea parolei).

6.2 Dreptul de acces si de rectificare a datelor cu caracter personal

Este bine sa stiti ca aveti dreptul sa solicitati accesul la datele dumneavoastra cu caracter personal. In aceasta situatie, ne puteti trimite o solicitare de acces. In cazul in care Nestlé nu va poate onora aceasta solicitare, va avea grija sa va furnizeze si explicatia necesara.
Totodata, mai aveti dreptul sa solicitati rectificarea informatiilor eronate din cadrul datelor dumneavoastra cu caracter personal. In situatia in care detineti un cont Nestlé, aceasta activitate poate fi realizata prin intermediul sectiunii «  Contul meu  » . In cazul in care nu detineti un cont Nestlé, puteti sa ne trimiteti o solicitare prin care sa va rectificam datele eronate.

7. Tehnologie de tracking – cum si de ce este folosita?

Nestlé face uz de tehnologii de urmarire ("Cookies", "Adrese IP", fisierele jurnal ", web beacons"), pentru a aduna anumite informatii, cum ar fi tipul de browser si sistemul de operare, pagina de trimitere, navigarea prin site-ul, domeniul de ISP, etc in scopul imbunatatirii utilizarii si functionalitatii site-urilor noastre si pentru a intelege mai bine modul in care vizitatorii utilizeaza site-urile noastre, precum si instrumentele si serviciile oferite. Tehnologiile de urmarire ne ajuta sa ne adaptam site-urile la nevoile dumneavoastra personale.

Cookies
Folosim cookies pentru a imbunatati utilizarea si functionalitatea site-urilor noastre si pentru a intelege mai bine modul in care vizitatorii utilizeaza site-urile noastre, precum si instrumentele si serviciile oferite. Stocarea de cookies pe calculatorul dumneavoastra ofera o modalitate usoara si convenabila pentru noi de a personaliza sau a imbunatati experienta dumneavoastra pe site-urile noastre si de a face urmatoarea vizita mai placuta.
Daca doriti sa aflati mai multe despre politica Nestlé despre Cookie-urile si drepturile dumneavoastra, va rugam sa vizitati Politica Nestlé Cookies.

Adresa  IP
Exista posibilitatea sa urmarim Internet Protocol (IP) pentru (printre altele): (i) depanarea tehnica, (ii) mentinerea sigurantei si securitatii site-ului, (iii) restrictionarea accesului la site-urile noastre pentru anumiti utilizatori, si (iv) intelegerea mai buna a modului in care site-urile noastre sunt utilizate. O adresa IP este un numar care este utilizat de computere in retea pentru a identifica computerul dumneavoastra de fiecare data cand va conectati la Internet.

Fisierele Jurnal
Noi (sau o terta parte in numele nostru) putem colecta informatii in forma de fisiere jurnal care inregistreaza activitatea site-ului si aduna informatii statistice despre obiceiurile de navigare ale utilizatorilor. Aceste intrari sunt generate anonim, si ne ajuta sa adunam (printre altele) (i) tipul de utilizator de browser si sistemul de operare, (ii) informatii despre sesiunea unui utilizator (cum ar fi URL-ul de pe care au venit, data si ora cand au vizitat site-ul, pagini de pe site-ul nostru pe care le-a vizitat si pentru cat timp), si (iii) alte date similare de navigatie sau click-stream. Noi folosim, de asemenea, informatii capturate in fisierul jurnal pentru studiile noastre interne de marketing si demografice, astfel incat sa putem imbunatati in mod constant si sa putem personaliza serviciile online pe care vi le oferim. Fisierele jurnal sunt utilizate numai intern, si nu sunt asociate cu nici un anumit utilizator.

Web Beacons
Exista posibilitatea sa folosim beacon-urile (sau GIF-uri clare) pe site-urile noastre sau sa le includem in e-mail-urile trimise catre dumneavoastra. Web beacons (de asemenea, cunoscut sub numele de "bug-uri web") sunt siruri mici de cod care ofera o metoda de livra o imagine grafica pe o pagina web sau intr-un mesaj de e-mail cu scopul de a transfera date inapoi la noi. Informatiile colectate prin intermediul web beacon-uri pot include unele dintre informatiile descrise in sectiunea Adresa IP de mai sus, precum si informatii despre modul in care un utilizator raspunde la o campanie de e-mail (de exemplu, timpul in care un e-mail este deschis, unde intra utilizatorul din acel e-mail, etc). Noi folosim informatiile Web Beacons   pentru diverse scopuri, inclusiv, dar nu limitat la, raportarea traficului pe site, numarul vizitatorilor unici, de publicitate si de audit de e-mail si raportare, precum si personalizare.

8. Siguranta si stocarea datelor cu caracter personal

Nestlé ia toate masurile tehnice si organizatorice necesare pentru a proteja confidentialitatea si securitatea informatiilor dumneavoastra personale colectate de pe site-urile noastre, inclusiv informatii cu caracter personal sensibile si informatii personale de la minori. Aceste eforturi includ, dar nu sunt neaparat limitate la: (i) stocarea informatiilor dumneavoastra personale in medii de operare sigure, care nu sunt disponibile pentru public si care sunt accesibile numai angajatilor autorizati Nestlé si agentiilor noastre si contractorilor; (ii) utilizarea tehnicii standard de criptare SSL pentru a proteja securitatea anumitor informatii personale sensibile (cum ar fi informatiile cartii de credit sau de sanatate) in timpul transmiterii catre site-urile noastre si, (iii) verificarea identitatatii utilizatorilor site-ului inregistrati inainte de a putea accesa informatiile lor personale.
Nestlé poate retine informatiile cu caracter personal pe care dumneavoastra ni le trimiteti prin intermediul acestei pagini de web intr-o baza de date, cum ar fi baza de date cu clienti. Datele dumneavoastra personale vor fi pastrate de catre Grupul Nestlé doar pe perioada cat acestea sunt folosite pentru a va putea raspunde intrebarilor sau rezolvarii anumitor situatii sau pentru a aduce imbunatatiri si servicii noi, supunandu-ne cerintelor legale si legislatiei in vigoare. Acest lucru inseamna ca este posibil sa va retinem datele cu caracter personal pentru o anumita perioada de timp chiar si dupa ce dumneavoastra incetati sa folositi serviciile Nestlé sau acest website.  Dupa aceasta perioada de timp, datele dumneavoastra vor fi sterse.
Va reamintim ca aveti dreptul de a cere ca in orice moment datele dumneavoastra cu caracter personal sa fie sterse.
Cum ne puteti contacta?

Daca aveti orice intrebari, reclamatii, sau comentarii cu privire la aceasta politica de confidentialitate sau la practicile noastre de colectare a informatiilor, va rugam sa ne contactati la  contact.nestle@ro.nestle.com  sau puteti suna la Info Line 0 800 8 637 853.
VEVEY,  November 2014

Copyright  © 2014 Société des Produits Nestlé S.A.