MENIU

Istoria Nestlé

1866 1905

Anii de pionierat

1814

S-a nascut fondatorul grupului care ii va purta numele, Henri Nestlé, in Frankfurt Germania.

Exploreaza mai mult
1866

In aceasta perioada fratii Charles si George Page pun bazele primei productii de lapte condensat din Europa, in Elvetia.

Vezi mai multe
1867

Henri Nestlé reuseste sa salveze viata unui copil din vecini, micutul Warner, cu o formula creata de el, numita "Farine Lactée" (faina cu lapte).

Afiseaza tot
1868

Farine Lactée este recunoscut de doctori si moase ca un produs hranitor si usor de digerat.

Citeste mai departe
1874

La opt ani de la lansare, Farine Lactée se vinde in 18 tari de pe cinci continente.

1905 1913

La Belle Epoque

1905

Nestlé si compania Anglo-Elvetiana a fratilor Page se unesc. Valorile comune pe care cele doua companii le impart (calitatea materialelor folosite si tratarea angajatilor cu grija) fac din aceasta fuziune un succes

Afiseaza tot

1914 1938

Vremurile se schimba

1915

In timpul primului Razboi Mondial laptele condensat face parte din kitul de urgenta al soldatilor britanici.

1929

Dupa provocarile primului Razboi Mondial Nestlé si compania Anglo-Elvetiana intra intr-o noua etapa de dezvoltare...

Citeste mai departe
1929

In 1929, Louis Dapples, presedintele Nestlé de la momentul respectiv, a primit o provocare interesanta din partea fostului angajator, "BanqueFrançaise et Italienne pour l’Amérique du Sud".

Afiseaza mai multe
1934

Este lansat Milo, ciocolata instant care se prepara cu lapte sau apa fierbinte, bogata in vitamine si minerale.

1938

Dupa cativa ani de cercetari apare NESCAFÉ: extractul de pudra care retine aroma pura a cafelei, dar care poate fi preparata usor prin adaugarea de apa calda.

Afiseaza mai multe

1939 1947

Noi provocari

1939

In timpul celui de-al doilea razboi mondial Nestlé si compania Anglo-Elvetiana isi muta temporar operatiunile in Stanford, USA, iar la finalul razboiului NESCAFÉ este inclusa in kit-ul de ajutor CARE pentru Japonia si Europa.

1947

Nestlé fuzioneaza cu Alimentana, compania elvetiana care produce supele, cuburile si condimentele MAGGI.

Exploreaza mai mult

1948 1954

Invatam din reusitele noastre

1948

Apare pe piata din USA ceaiul solubil Nestea care este produs prin aceeasi metoda ca si NESCAFÉ si poate fi baut cald sau rece. In acelasi an se lanseaza Nesquik.

Arata toate imaginile
1954

MAGGI lanseaza Fondor un condiment pudra foarte usor de folosit.

1960 1977

Crestem permanent

1960

Nestlé intra pe piata inghetatelor prin cumpararea producatorilor Jopa, Heudebert-Gervais si doi ani mai tarziu Frisco.

1963

Nestlé cumpara Findus, brandul de mancare inghetata si il extinde catre pietele internationale.

1969

Nestlé adauga in portofoliu apa minerala Vittel.

1977

Nestlé Alimentana isi schimba numele in Nestlé S.A.

1981 2005

O noua viziune: nutritie, sanatate si wellness

1985

Intra pe piata de animale prin achizitionarea Friskies.

Exploreaza tot continutul
1986

Incepe povestea Nespresso de la o idee simpla: fiecare iubitor de cafea sa poata prepara in intimitatea caminului o cafea ca si cum ar fi un barrista.

Exploreaza tot continutul
1988

Achizitioneaza Rowntree Mackintosh si adauga in portofoliu cateva dintre cele mai indragite produse din gama: KitKat, Smarties sau After Eight.

Arata toate imaginile
1992

Nestlé isi confirma inca o data pozitia pe piata apelor minerale prin achizitionarea Perrier.

1997

Noul CEO, Peter Brabeck-Letmath, duce valorile Nestlé (materiale de calitate si tratarea angajatilor cu grija) mai departe si pozitioneaza compania ca lider in segmentul "Nutrition, Health and Welness". Din acest motiv apre Nutrition Strategic Business Division (mai apoi redenumita Nestlé Nutrition).

1997

Nestlé cumpara Sanpellegrino Group.

2000

Joe devine parte a portofoliului Nestlé.

Afla istoria Nestlé in Romania
2001

Achizitioneaza compania americana Ralston Purina si fuzioneaza cu Friskies, stabilind un nou lider pe piata de ingrijire a animalelor de companie: Nestlé Purina Pet Care.

2002

Chef American Inc. anunta fuzionarea dintre compania Dreyer's, producator de inghetate si iaurt inghetat, cu divizia de inghetata Nestlé.

2003

Acest an a inceput cu achizitionarea Mövenpick Ice Cream si consolidarea pozitiei Nestlé ca unul din liderii mondiali de pe aceasta piata.

2011 2015

Calatoria continua

2011

Apar primele solutii nutritionale personalizate bazate pe cercetare medicala avansata, odata cu infiintare Nestlé Health Science.

2015

Nestlé lanseaza Cailler la nivel global.

Afiseaza tot

2016  

Nestlé astazi

2016


Peste
2.000
de branduri
in toata lumea


Peste
335.000
de angajati valorosi


In
189
de tari poti gasi
produsele Nestlé


436
de fabrici in
85 de tari

In fiecare zi depunem toate eforturile pentru a imbunatati calitatea vietii si a contribui la un viitor mai sanatos. De peste 150 de ani stabilim standarde pentru produse mai bune, pentru o viata mai buna si ne implicam activ in comunitatea din care facem parte.

Exploreaza toate promisiunile

S-a nascut fondatorul grupului care ii va purta numele, Henri Nestlé, in Frankfurt Germania. Lipsurile din perioada tineretii, dar si spiritul intreprinzator mostenit din familie, au avut un efect profund asupra lui Henri Nestlé. Astfel, dupa ce si-a terminat ucenicia intr-o farmacie si-a folosit ingeniozitatea in diferite afaceri.

Inclinatia sa spre inovatie, combinata cu instinctul in marketing si ambitia globala continua sa modeleze si sa conduca si astazi compania Nestlé.

In aceasta perioada fratii Charles si George Page pun bazele primei productii de lapte condensat din Europa, in Elvetia.

Henri Nestlé reuseste sa salveze viata unui copil din vecini, micutul Warner, cu o formula creata de el, numita "Farine Lactée" (faina cu lapte). Aceasta descoperire vine ca o solutie pentru mamicile care nu isi pot alapta bebelusii.

Farine Lactée este recunoscut de doctori si moase ca un produs hranitor si usor de digerat. Astfel incepe sa se vanda simultan in mai multe tari: Elvetia, Germania, Franta si Anglia.

Nestlé si compania Anglo-Elvetiana a fratilor Page se unesc. Valorile comune pe care cele doua companii le impart (calitatea materialelor folosite si tratarea angajatilor cu grija) fac din aceasta fuziune un succes. In aceasta perioada Nestlé & Anglo Swiss Milk Company detin mai mult de 20 de fabrici si stabilesc retele in Africa, Asia, America Latina si Australia. Pana la venirea Primul Razboi Mondial cele doua firme cunosc o perioada de prosperitate cunoscuta ca "Belle Epoque" sau "Beautiful Age".

Dupa provocarile primului Razboi Mondial Nestlé si compania Anglo-Elvetiana intra intr-o noua etapa de dezvoltare: cumpara o companie de ciocolata fondata in 1819 de creatorul primului brand de ciocolata al Elvetiei, Cailler.

Louis Dapples, presedintele Nestlé de la momentul respectiv, a primit o provocare interesanta din partea fostului angajator, "Banque Française et Italienne pour l’Amérique du Sud". Dupa caderea bursei de pe Wall Street si colapsul preturilor cafelei, banca detinea in portofoliu cantitati foarte mari de stocuri de cafea in depozitele din Brazilia. Provocarea lansata catre Nestlé a fost aceea de a transforma aceste stocuri in “cuburi de cafea solubilă” care sa poata fi comercializate.

Dupa cativa ani de cercetari apare NESCAFÉ: extractul de pudra care retine aroma pura a cafelei, dar care poate fi preparata usor prin adaugarea de apa calda.

Nestlé fuzioneaza cu Alimentana, compania elvetiana care produce supele, cuburile si condimentele MAGGI. In acest fel ia nastere Nestlé Alimentana.

Apare pe piata din USA ceaiul solubil Nestea care este produs prin aceeasi metoda ca si NESCAFÉ si poate fi baut cald sau rece. In acelasi an se lanseaza Nesquik.

Intra pe piata de animale prin achizitionarea Friskies.

Incepe povestea Nespresso de la o idee simpla: fiecare iubitor de cafea sa poata prepara in intimitatea caminului sau o cafea ca si cum ar fi un barista.

Achizitioneaza Rowntree Mackintosh si adauga in portofoliu cateva dintre cele mai indragite produse din gama: KitKat, Smarties si After Eight.

Nestlé lanseaza Cailler la nivel global. Desi brandul de ciocolata super-premium a fost achizitionat de Nestlé inca din anul 1929, acesta a fost vandut exclusiv in Elvetia din 1819, fiind cel mai vechi brand de ciocolata elvetiana care se produce si astazi.