Cheesecake cu blat de brownie

cheesecake cu blat de brownie

Daca iti plac deserturile inedite, incearca acesta noua abordare pentru cheesecake-ul clasic! 

  • MASA PENTRU: 12
  • GATA IN: 2 ore
  • DIFICULTATE: Curajos

Lista de ingrediente

Cheesecake:

  • 200g crema de branza
  • 1 ou mediu
  • 25g faina
  • o jumatate pastaie de vanilie
  • 50g zahar

Brownie:

  • 6 oua
  • 250g ciocolata Nestlé Dessert Noir
  • 250g unt
  • 150g faina
  • 350g zahar
  • o lingurita praf copt
  • 1 varf sare
  • o pastaie de vanilie

Sos de caramel:

  • 70g zahar brun
  • 70g unt
  • 4 linguri frisca lichida

Cum prepari?

  1. Pentru crema de branza, se amesteca oul, zaharul, vanilia si faina si se lasa totul la rece.
  2. Pentru brownie, incepi prin a topi ciocolata Nestlé Dessert Noir cu untul la bain-marie, apoi amesteca separat ouale cu zaharul si semintele de vanilie.
  3. Intr-un bol, pune faina, praful de copt si sarea, apoi omogenizeaza amestecul de ciocolata cu cel de oua si adauga peste acest amestec faina.
  4. Pune totul intr-o tava care are hartie de copt, apoi pe deasupra pune crema de branza si marmoreaza cele doua compozitii cu o scobitoare.
  5. Acest amestec va sta la cuptor 40 de minute la 180°C, iar intre timp te poti apuca de sosul de caramel.
  6. Pune zaharul la topit, iar atunci cand s-a topit complet, adauga untul in cubulete si asteapta pana acestea se dizolva complet.
  7. Ia amestecul de pe foc si adauga frisca lichida, apoi lasa caramelul sa se raceasca.
  8. Cand prajitura este gata, imparte caramelul uniform pe deasupra.

Nu uita sa imparti acest desert si cu cei dragi!

 

Reteta trimisa de Iulia Dan in cadrul concursului "Intra in Lumea Deserturilor" organizat de Nestlé Dessert.

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 557kcal
  • Proteine 8.9g
  • Lipide 36.5g
  • Glucide 50.3g