Ciorba de urzici cu orez

Ciorba de urzici cu orez

Pentru un pranz usor si gustos de primavara, ciorba de urzici cu orez este perfecta! 

  • MASA PENTRU: 4
  • GATA IN: 60 minute
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

  • 100g urzici crude
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • ½ ardei rosu
  • 100g rosii decojite
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 3 linguri ulei
  • 100g orez
  • piper
  • Maggi Secretul Gustului Legume
  • patrunjel verde
  • Maggi Bors cu legume  

Cum prepari?

  1. Spala urzicile bine de impuritati si lasa-le la scurs;
  2. Toaca ceapa si da morcovul prin razatoare;
  3. Ardeiul si rosiile decojite le tai cubulete;
  4. Intr-o oala adauga uleiul, legumele, cu exceptia urzicilor, si putina apa si inabuseste-le 4 minute;
  5. Completeaza cu apa si cand incepe sa fiarba pune patrunjelul tocat;
  6. Adauga urzicile, piper si Maggi Secretul Gustului Legume;
  7. Dupa ce legumele sunt aproape fierte, adauga orezul spalat;
  8. Cand orezul e fiert adauga pasta de tomate si Maggi Bors cu legume si mai lasa putin sa fiarba;
  9. Gusta si vezi daca e fiert totul, ia de pe foc si e gata de mancat!   

Merge foarte bine servita cu o ceapa verde. O ciorba usoara si numai buna pentru o zi insorita de primavara!

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 193kcal
  • Proteine 3g
  • Grasimi 8g
  • Glucide 27.6g