Coltunasi japonezi cu tofu si legume

Coltunasi japonezi cu tofu si legume

Incearca aceasta reteta exotica de coltunasi japonezi plini de savoare, ciuperci, ghimbir tofu si legume.

  • MASA PENTRU: 6
  • GATA IN: 45 minute
  • DIFICULTATE: Curajos

Lista de ingrediente

  • 40 foi din aluat gyoza
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura ghimbir ras
  • 1/2  ceapa
  • 200g ciuperci shiitake sau ciuperci brune
  • 100g varza rosie 
  • 100g morcovi
  • 130g tofu
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1/4 lingurita de piper negru
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 2 linguri sos de soia

Cum prepari?

 

  1. Taie marunt sau da ceapa pe razatoare.
  2. Intr-o tigaie mare toarna o lingura de ulei si caleste ceapa, ghimbirul si ciupercile taiate cubulete. Gateste-le timp de 6-7 minute, pana cand ciupercile se inmoaie.  
  3. Cu un robot de bucatarie taie fin varza si morcovii si adauga-le in vasul de pe foc. Amesteca si lasa-le 2-3 minute, pana incep sa se inmoaie. Adauga tofu taiat cubulete, amesteca rapid si ia vasul de pe foc. 
  4. Adauga ceapa verde taiata inele si piperul negru, sosul de soia si uleiul de susan. Amesteca din nou si lasa amestecul sa se raceasca.
  5. Pe fiecare foaie de aluat gyoza pune cate 2 lingurite din umplutura si, cu degetele sau cu o pensula, adauga putina apa pe margini, pentru a se lipi mai bine la pliere.
  6. Pliaza foaia in doua, asigura-te ca nu ramane aer in jurul pliului si, cu degetele formeaza pliuri pe margine, apasand bine, astfel incat sa arate ca in imagine. 
  7. Pune coltunasii astfel pregatiti intr-o tava tapetata cu putina faina. 
  8. Incalzeste o tigaie mare la o temperatura medie spre mare si adauga 1 lingura de ulei.
  9. Pune coltunasii in tigaie, aproape, unul de cealalt, fara sa umpli tigaia si gateste-i timp de aproximativ 4 minute, pana cand devin aurii-cafenii dedesubt.
  10. Redu focul, toarna aproximativ o cana cu apa - astfel incat sa fie acoperita o treime din ei si acopera tigaia cu capac.  
  11. Lasa-i la gatit timp de 5-6 minute, pana cand apa se evapora. 
  12. Scoate capacul si creste temperatura. Gateste-i inca 2 minute pana cand gyozele se coc bine si devin crocante.

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 305kcal
  • Grasimi 9g
  • Carbohidrati 50g
  • Proteine 9g