Cosulete de ciocolata

cosulete de ciocolata

Ce spui de niste cupe simpatice de ciocolata, pe care le poti adapta gusturilor tale?

  • MASA PENTRU: 20
  • GATA IN: 1 ora
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

  • 300g ciocolata Nestlé Dessert Noir
  • 200g mascarpone
  • o lingura cafea solubila
  • 200g frisca lichida
  • 100g zahar pudra
  • o jumatate pastaie de vanilie
  • 150g capsuni
  • fructe si boabe de cafea pentru decor

Cum prepari?

  1. Topeste ciocolata Nestlé Dessert Noir la bain-marie, iar dupa ce s-a topit, foloseste-te de o pensula de bucatarie pentru a unge formele de briose cu ciocolata, apoi le vei pune la rece si  vei repeta acest pas.
  2. Pentru primul tip de crema, amesteca cu mixerul 100g mascarpone, o lingura de cafea solubila dizolvata intr-o lingura de apa calduta, 100ml de frisca lichida si 50g de zahar pudra.
  3. Pentru a doua crema, pune capsunile in blender, iar apoi adauga-le intr-un vas impreuna cu 50g de zahar pudra si 100ml de frisca lichida.
  4. Adauga treptat 100g de mascarpone si amesteca.
  5. Dezlipeste cu grija cosuletele de ciocolata de forme.
  6. La final, umple fiecare cosulet cu crema si orneaza cu capsuni taiate si boabe de cafea, apoi pastreaza-le la frigider pana la servire.

 

O bucurie!

Reteta trimisa de Ioana Boanca in cadrul concursului "Intra in Lumea Deserturilor" organizat de Nestlé Dessert.

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 161.5kcal
  • Proteine 1.4g
  • Lipide 10.5g
  • Glucide 13.7g