Crème Brûlée cu cafea si caramel

Crème Brûlée cu cafea si caramel

Mmm, crusta aceea inconfundabila nu lipseste nici din aceasta reteta de Crème Brûlée cu cafea si caramel. Crema te va duce cu gandul direct la un cappuccino catifelat si aromat.

  • MASA PENTRU: 6
  • GATA IN: 60 minute
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

  • 2 cani smantana subtire
  • 6 galbenusuri de ou
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 ½ lingurite cafea prajita macinata
  • ⅓ cana zahar alb
  • Un varf de lingurita de sare
  • ⅓ cana topping de caramel sau lapte condensat
  • apa fierbinte
  • 6 lingurite zahar brun

Cum prepari?

  1. Intr-o cratita mica, toarna ½ cana smantana si cafeaua macinata, adu pana in punctul de fierbere si apoi ia de pe foc.
  2. Acopera cratita si las-o sa se odihneasca 20-60 minute.
  3. Amesteca bine intr-un bol incapator galbenusurile, zaharul alb si sarea si lasa compozitia deoparte.
  4. Intr-un vas separat, amesteca usor sosul de caramel cu restul de 1 ½ cana de smantana.
  5. Strecoara amestecul de cafea deasupra amestecului de caramel si arunca resturile de cafea din strecuratoare.
  6. Cu grija, amesteca cele doua compozitii pana se incorporeaza totul.
  7. Aranjeaza 4 forme de soufflé intr-o tava mare de copt si toarna compozitia de crème brûlée in fiecare dintre ele.
  8. Toarrna apa fierbinte in tava, in jurul formelor de soufflé, astfel incat apa sa ajunga pana la jumatatea lor.
  9. Coace crème brûlée la cuptor aprox. 1 ora si 10 minute, apoi scoate-le, lasa-le la racit si apoi da-le la frigider pentru aprox. 40 minute.
  10. Scoate formele cu crème brûlée din frigider, presare zahar brut deasupra lor si baga-le inapoi in cuptorul incins pentru 2 minute sau caramelizeaza zaharul cu ajutorul unei torte de bucatarie.
  11. Odata caramelizat zaharul, lasa crème brûlée la racit si apoi introdu-le inapoi in frigider pentru inca 3 ore.
  12. Serveste crème brûlée rece.

Un desert atat de elegant, fin si aromat!

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii per portie (110g) 196.9 kcal
  • Proteine per portie (110g) 5.24 g
  • Grasimi per portie (110g) 14.75 g
  • Carbohidrati per portie (110g) 15.58 g