Cupe de ciocolata

cupe de ciocolata

Aceste cupe cu multa ciocolata sigur vor aduce un zambet pe fetele celor dragi!

  • MASA PENTRU: 6
  • GATA IN: 5 ore
  • DIFICULTATE: Curajos

Lista de ingrediente

Crema de ciocolata:

  • 200ml smantana pentru frisca
  • 12g ciocolata Nestlé Dessert Noir
  • 20ml amaretto

Sosul de caramel sarat:

  • 100g zahar
  • o lingura de apa
  • 50g unt
  • 100ml smantana pentru frisca
  • 5g sare
  • ½ lingurita de miere

Cupe de ciocolata:

  • 100g ciocolata Nestlé Dessert Noir

Decor:

  • 40g ciocolata Nestlé Dessert Noir
  • 80g nuci pecan

Cum prepari?

  1. Pune smantana la incalzit, iar atunci cand aceasta este fierbinte, opreste focul si adauga ciocolata maruntita si lasa compozitia sa se topeasca pentru 10-15 minute, apoi amesteca cu telul pana la omogenizare.
  2. Cand amestecul s-a racit, adauga cantitatea de amaretto si pune totul la frigider pentru 4 ore, iar apoi vei putea bate crema cu mixerul pana isi dubleaza volumul.
  3. Intr-o craticioara, pune zaharul la topit impreuna cu o lingura de apa, insa nu amesteca. Atunci cand zaharul a capatat o culoare bruna, adauga untul si amesteca rapid cu un tel. Intre timp, pune si frisca la incalzit. 
  4. Dupa ce untul s-a topit, trage cratita de pe foc si adauga frisca fierbine si amesteca energic cu telul, apoi adauga sarea, mierea si extractul de vanilie, omogenizeaza si lasa sosul sa se raceasca complet, apoi transfera totul intr-un borcan.
  5. Topeste ciocolata Nestlé Dessert Noir la bain-marie si amesteca constant, apoi foloseste aceasta ciocolata pentru a picta interiorul cupelor de briose, pe care le vei da la rece, iar atunci cand ciocolata s-a intarit, le poti desprinde cu atentie.
  6. Pentru a decora cupele, incepe prin a usca miezul de nuca 1-2 minute intr-o tigaie, apoi marunteste-l cu un cutit.
  7. Topeste ciocolata la bain-marie si intinde-o intr-un strat subtire pe o hartie de copt, apoi presara nuca peste si da totul la frigider.
  8. Umple cupele pana la jumatate cu crema de ciocolata, apoi pune cate 2 lingurite de caramel sarat si presara un varf de lingurita de nuci maruntite in fiecare cupa, apoi umple cu un nou strat de crema de ciocolata.
  9. Decoreaza cu caramel, nuci maruntite si triunghiuri taiate din ciocolata facuta anterior.
     

Un deliciu!

 

Reteta trimisa de Iuliana Sbirneas in cadrul concursului "Intra in Lumea Deserturilor" organizat de Nestlé Dessert.
 

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 514.4kcal
  • Proteine 4.4g
  • Lipide 40.3g
  • Glucide 32.4g