Desert cu fulgi de ovaz, piure de mere si crema de branza

Desert cu fulgi de ovaz, piure de mere si crema de branza

O reteta de desert usor de pregatit care este cu siguranta pe placul celor mici. 

  • MASA PENTRU: 6
  • GATA IN: 75 minute
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

  • 3 linguri unt topit
  • 180g de fulgi mari de ovaz
  • 600g crema de branza mascarpone
  • 100g de zahar brun
  • 100g de faina
  • 2 oua
  • 500g piure de mere
  • 5 linguri de fulgi de ovaz pentru decor

Cum prepari?

  1. Amesteca fulgii de ovaz, toarna peste acestia untul topit si amesteca bine.
  2. Unge apoi o tava cu dimensiuni de 20x30 cm, toarna fulgii si apasa ferm pentru a avea un strat uniform.
  3. Pune la copt aceasta baza timp de 10-12 minute intr-un cuptor preincalzit la 190 grade.
  4. Dupa ce a trecut timpul, scoate tava din cuptor si lasa-o sa se raceasca la temperatura camerei.
  5. Intr-un bol toarna crema de branza, ouale, zaharul si amesteca bine. Adauga faina si amesteca pana obtii un aluat moale.
  6. Peste baza de fulgi de ovaz toarna jumatate din aluat.
  7. Intinde piureul de mere intr-un strat uniform si acopera cu aluatul ramas.
  8. Uniformizeaza, acopera cu fulgi de ovaz si lasa la copt 40-45 minute in cuptorul preincalzit la 200 grade.
  9. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a fi taiat si servit.

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 743kcal
  • Grasimi 50g
  • Carbohidrati 61g
  • Proteine 15g