Humus din conopida coapta cu piept de pui

Humus din conopida coapta cu piept de pui

O reteta exotica de humus facut din conopida coapta, aromatizat de condimente si ulei de masline. Recomandarea noastra? Sa il servesti cu lipii si piept de pui auriu.

  • MASA PENTRU: 6
  • GATA IN: 75 minute
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

  • 400g piept de pui
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 400g naut din conserva
  • 1 ulei de masline
  • 1 lingurita zatar
  • 10 lipii

 

Pentru humus:

  • 400g buchetele de conopida
  • 100ml ulei de masline
  • 200g naut din conserva
  • 70g tahini (pasta de susan)
  • 50ml zeama de lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita chimion macinat

 

Pentru servire:

  • 2 morcovi
  • 100 g fasole verde
  • Ardei iuti marinati

Cum prepari?

  1. Scurge, clateste si usuca nautul. Pune-l intr-o tava plata de copt si unge-l cu ulei de masline. Amesteca bine si presara zatarul.
  2. Pune la copt pentru 20 de minute in cuptorul preincalzit la 200 grade. Scoate si lasa sa se raceasca.
  3. Asaza buchetelele de conopida in tava, unge cu 1/3 din uleiul de masline, sareaza si condimenteaza cu piper negru.
  4. Lasa la copt pentru 30 de minute la 200 grade, pana cand conopida se inmoaie si incepe sa se caramelizeze.
  5. Raceste cateva minute si pune intr-un robot de bucatarie, impreuna cu nautul scurs - pastreaza o parte din apa pentru a dilua humusul.
  6. Adauga zeama de lamaie, usturoiul, tahini si chimionul. Paseaza si, in timp ce dispozitivul functioneaza, adauga uleiul de masline ramas si apa de la naut pastrata, pana cand obtii un piure catifelat, cu consistenta dorita de tine.
  7. Adauga sare si piper negru peste pieptul de pui.
  8. Prajeste in ulei de masline incins pana cand devine auriu, timp de 7-8 minute, avand grija sa nu gatesti prea mult carnea.
  9. Incalzeste lipiile intr-o tigaie uscata.
  10. Serveste humusul cu morcovi taiati pe lungime, fasole verde blansata si ardeii marinati. Alatura si carnea de pui calda si lipiile.

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 1065kcal
  • Grasimi 37g
  • Carbohidrati 124g
  • Proteine 41g