Mamaliga la cuptor cu spanac, rucola si branza de capra

Mamaliga la cuptor cu spanac, rucola si branza de capra

Un fel principal inedit: mamaliguta la cuptor, cu spanac, rucola si branza de capra.

  • MASA PENTRU: 4
  • GATA IN: 40 minute
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

  • 150g malai
  • 400ml supa de legume
  • 40g parmezan
  • 1/2 lingurita ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 800g rosii din conserva
  • 125g baby spinach
  • 125g rucola
  • 3 linguri busuioc tocat
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100g branza de capra

Cum prepari?

  1. Intr-o cratita fierbe supa, adauga sarea si, amestecand constant, toarna malaiul in ploaie.
  2. Fierbe amestecul conform instructiunilor de pe ambalaj (aproximativ 5 minute) si apoi ia vasul de pe plita. Adauga parmezanul ras pe razatoarea fina si amesteca bine.
  3. Toarna mamaliga intr-o tava unsa cu ulei de masline, cu dimensiuni de 18x24 cm, preseaz-o ferm astfel incat sa rezulte un strat uniform. Las-o sa se raceasca la temperatura camerei si apoi o scurta perioada in frigider, pentru a se intari bine. 
  4. Toarna rosiile din conserva intr-o alta tava, adauga o lingura de ulei de masline, sare, piper si busuioc si amestecati bine. Pune apoi spanacul si rucola peste (bine spalate si scurse) si amesteca-le cu sosul. 
  5. Scoate mamaliga de la frigider si tai-o in patrate egale. Aranjeaza patratele peste sosul din cea de-a doua tava.
  6. Unge mamaliga pe deasupra cu uleiul de masline ramas si presara piper negru. 
  7. Coace mamaliga 15 minute in cuptorul preincalzit la 220 grade.
  8. Pune branza sfaramata deasupra si coace-o timp de 10 minute pana cand se topeste si se rumeneste.
  9. Serveste dish-ul cu frunze de busuioc proaspat.   

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 391kcal
  • Grasimi 17g
  • Carbohidrati 47g
  • Proteine 16g