Mousse de ciocolata cu lapte de migdale, zmeura si menta

Mousse de ciocolata cu lapte de migdale, zmeura si menta

Descopera acest desert fresh cu zmeura si menta. Delecteaza-te cu aceasta reteta de mousse de ciocolata.

  • MASA PENTRU: 4
  • GATA IN: 40 minute
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

  • 240ml lapte de migdale
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri sirop de agave
  • 1 varf de sare 
  • 100g ciocolata neagra Nestle Dessert

 

Pentru servit:

  • 60g iaurt
  • 150g zmeura proaspata 
  • frunze proaspete de menta

Cum prepari?

  1. Toarna laptele intr-o oala, adauga uleiul de cocos si incalzeste-le la foc mic fara sa ajunga sa fiarba. Amesteca de cateva ori pentru a te asigura ca uleiul de cocos se incorporeaza.
  2. Amesteca galbenusurile, siropul de agave, esenta de vanilie si sarea, intr-un bol mare. 
  3. Ia laptele de pe foc si adauga ciocolata neagra Nestle Dessert taiata bucati. Amesteca pana cand se topeste complet.
  4. Intr-un recipient cu peretii subtiri toarna amestecul de galbenusuri, peste care torni apoi ciocolata. Amesteca-le continuu pentru ca ouale sa nu se intareasca. 
  5. Trece amestecul printr-o sita si apoi toarna-l in cani termorezistente, pe care le vei pune intr-o tava adanca. Toarna apoi apa calda in tava, indeajuns de multa incat sa ajunga pana la jumatatea canilor termorezistente in care se afla amestecul pentru mousse. 
  6. Pune tava pe gratarul din mijloc al cuptorului si coace amestecul timp de 30 minute in cuptorul preincalzit la 150 grade. 
  7. Lasa sa se raceasca complet inainte de a servi.
  8. Serveste mousse-ul cu iaurt, zmeura si menta. 

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 303kcal
  • Grasimi 23g
  • Carbohidrati 22g
  • Proteine 4g