Orez cu pui, mazare si migdale

Orez cu pui, mazare si migdale

O supa numai buna pentru suflet!

  • MASA PENTRU: 4
  • GATA IN: 40 minute
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

  • 600g piept de pui
  • 300g orez basmati
  • 600ml supa de pui
  • 100g mazare congelata
  • 1 lamaie
  • 50ml ulei de masline
  • 40g migdale prajite
  • 5-6 fire patrunjel proaspat
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru

Cum prepari?

  1. Intr-o tava incinge uleiul de masline si prajeste puiul taiat bucati pana devine auriu, timp de 6-7 minute.
  2. Adauga orezul, sarea si condimenteaza cu piper negru, amesteca si toarna supa fierbinte. Lasa sa fiarba, redu focul, acopera cu capac si gateste timp de 5 minute.
  3. Aranjeaza deasupra lamaia taiata in felii subtiri, toarna mazarea si gateste inca 10 minute, partial acoperita cu capac, pana cand orezul absoarbe tot lichidul.
  4. Ia vasul de pe foc, acopera bine cu capac si lasa asa inca 5 minute.

Inainte de a servi, presara cu fulgi de migdale si patrunjel tocat marunt.

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 633kcal
  • Grasimi 32g
  • Carbohidrati 64g
  • Proteine 71g