Orez cu urzici si ciuperci

Orez cu urzici si ciuperci

Daca e primavara si e si post, atunci sa ne folosim de ingredientele pe care ni le ofera natura in aceasta perioada. Acum am ales urzicile, care pot fi incluse in multe tipuri de mancaruri, iar noi ne-am gandit sa le amestecam cu orez si ciuperci.

  • MASA PENTRU: 4
  • GATA IN: 30 minute
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

  • 300g urzici
  • 1 ceapa galbena
  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 200g orez
  • 600ml apa
  • 2 ciuperci mari
  • piper
  • Maggi Secretul Gustului legume

Cum prepari?

 

  1. Se taie ceapa marunt si se pune in tigaie cu uleiul si putina apa, pana devine translucida;
  2. Ciupercile si morcovul se spala, se toaca marunt si se adauga pe foc peste ceapa;
  3. Se adauga orezul si apa si se lasa la fiert;
  4. Urzicile spalate si tocate marunt se adauga dupa ce s-a gatit orezul si se mai lasa pe foc inca 5 minute, amestecand continuu;
  5. Se adauga putin piper si Maggi Secretul Gustului legume dupa gust.

Orezul cu urzici si ciuperci este satios si gustos. Poate fi servit ca garnitura, dar si impreuna cu o salata fresh de primavara.

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 278.8kcal
  • Proteine 6.3g
  • Grasimi 7.1g
  • Carbohidrati 47.7g