Paine la cuptor cu usturoi

paine la cuptor cu usturoi

Pregatesti o cina speciala? Aceasta este garnitura care poate transforma orice fel in ceva cu adevarat magic!

  • MASA PENTRU: 4
  • GATA IN: 30 de minute
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

  • o paine franzela sau bagheta intreaga, din faina alba sau integrala
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • o legatura de patrunjel

 

Cum prepari?

  1. Preincalzeste cuptorul la 180°C in timp ce pregatesti restul ingredientelor.
  2. Intr-un bol, amesteca untul, uleiul si usturoiul pasat.
  3. Pune amestecul in cuptorul cu microunde pentru cateva secunde, pana se topeste untul, apoi adauga patrunjelul taiat marunt. Daca doresti, poti experimenta si cu alte ierburi aromatice.
  4. Taie pe diagonala mai multe felii dintr-o paine intreaga, insa nu lasa lama cutitului sa ajunga pana jos. Astfel, vei pastra partea de jos a painii intacte.
  5. Foloseste o pensula de bucatarie pentru a intinde amestecul de mai sus intre felii si deasupra painii.
  6. Infasoara totul in folie de aluminiu si lasa painea la cuptor timp de 15 minute.
  7. Indeparteaza cu grija folia de aluminiu si lasa painea la cuptor inca 5 minute. Pentru un plus de savoare, poti presara putin parmezan pe deasupra inainte de acest pas.

Serveste felii din aceasta paine savuroasa alaturi de supe sau salate!

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 188kcal
  • Proteine 3.3g
  • Lipide 42g
  • Glucide 0.02g