Paste cu cartofi si varza

Paste cu cartofi si varza

Recunoscuta sub numele de pizzoccheri, reteta este vedeta in regiunea italiana, Lombardia.

O reteta delicioasa si simpla care merita sa o incerci.  

  • MASA PENTRU: 4
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

  • 250g cartofi rosii
  • 225g  paste integrale (de preferat)
  • 1 catel de usturoi
  • 2 lingurite de ulei masline extra-virgin
  • 1 varza medie (curatata si tocata)
  • 1 lingura unt
  • o jumatate de cana parmezan
  • piper si sare dupa gust

Cum prepari?

  1. Spala cartofii si adauga-i intr-un vas cu apa rece. Adauga o lingurita de sare si pune-i la foc mediu.
  2. Fierbe pastele al dente, iar cand sunt gata lasa-le la racit si surge-le.
  3. Intre timp incalzeste uleiul de masline cu usturoiul tocat marunt. Mesteca usor pana cand usturoiul incepe sa capete culoarea galben.
  4. Adauga in tigaie varza taiata marunt cu putina sare si piper. Amesteca usor timp de 2-3 minute sau pana cand varza s-a inmuiat.
  5. Transfera pastele si cartofii fierti in tigaie alaturi de o jumatate de ceasca de apa calda.
  6. Amesteca totul cu untul si parmezanul.
  7. Condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se serveste imediat.

Vei mai cere o portie.

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 435.81 Kcal
  • Proteine 19.17g
  • Grasimi 20.73g
  • Glucide 44.26g