Paste cu spanac si piept de pui

Paste cu spanac si piept de pui

Pentru un pranz hranitor iti propunem o reteta numai buna pentru toata familia: paste cu spanac si piept de pui. 

  • MASA PENTRU: 4
  • GATA IN: 40 minute
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

  • 200g spanac proaspat
  • 1 lingura ulei
  • 300g piept de pui
  • 300ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 ceapa de marime medie
  • 2 cepe verzi
  • 2 catei usturoi
  • 500g paste penne
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1 ardei gras rosu
  • busuioc tocat, sare, piper

Cum prepari?

  1. Se toaca ceapa si usturioul, iar pieptul de pui si ardeiul se taie cuburi;
  2. Se pune in tigaie pieptul de pui pana incepe sa se rumeneasca, apoi se adauga ceapa alba, usturoiul si piper si se lasa pe foc 5 minute, dupa care se adauga faina;
  3. Dupa 1 minut se adauga si laptele si se lasa sa fiarba 5 minute;
  4. In paralel, se fierb pastele si spanacul separat, se scurg si se adauga la amestecul de pui, dupa ce e gata;
  5. La sfarsit, se pune ardeiul rosu, busuiocul, sucul de lamaie, ceapa verde si se condimenteaza dupa gust.  

Dupa ce le-ai pus pe toate la un loc, amesteca bine, presara putin parmezan si imparte in farfurii pentru toata lumea. Pofta buna!

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 378.5kcal
  • Proteine 30.2g
  • Grasimi 5.8g
  • Glucide 50.6g