Pere coapte cu crema mascarpone

Pere coapte cu crema mascarpone

La desert ti-am pregatit o reteta savuroasa de pere caramelizate in cuptor, servite cu branza de mascarpone. Mmmm... un deliciu...

  • MASA PENTRU: 4
  • GATA IN: 70 minute
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

  • 4 pere
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri apa
  • 30g unt

 

Pentru crema mascarpone:

  • 200g branza mascarpone
  • 200ml smantana lichida
  • 1 baton de vanilie
  • 80g zahar
  • 30g espresso racit NESCAFÉ CLASSIC

 

Pentru servire:

  • 2 linguri pudra de cacao
  • 30g fistic

Cum prepari?

  1. Spala perele, taie-le in doua, scoate semintele si pune-le in tava pentru copt, cu taietura in sus.
  2. Unge cu zeama de lamaie si presara in mod egal zahar.
  3. In fiecare jumatate de para pune o bucatica de unt.
  4. Toarna apa in tava si lasa la copt timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit la 190 grade.
  5. Intoarce perele si lasa la copt inca 30 de minute, pana cand se inmoaie si se caramelizeaza.
  6. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
  7. Toarna smantana intr-un bol si adauga batonul de vanilie. Amesteca, toarna cafeaua NESCAFÉ CLASSIC si adauga branza mascarpone. Amesteca bine, pana la obtinerea unei creme groase si tine in frigider pana la momentul servirii.
  8. Serveste perele peste crema din mascarpone, pudreaza cu cacao si fistic taiat mare.

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 476kcal
  • Grasimi 20g
  • Carbohidrati 84g
  • Proteine 27g