Placinta cu inghetata si cafea
Te-ai obisnuit cu reteta clasica de placinta pe care o stii de la mama sau bunica ta. Ti le amintesti cand intindeau foile, presarau umplutura peste si apoi rulau aluatul. Ce spui insa de o reteta racoroasa, dulce si cu aroma de cafea?
MASA PENTRU: 8
DIFICULTATE: Curajos
Lista de ingrediente
- un sfert de cana de sos de ciocolata pentru inghetata (topping)
- un blat de tarta gata preparata (22cm)
- 3 cani inghetata Aloma Syrup Vanilie cu Sirop Caramel
- un plic de budinca de ciocolata (170g)
- jumatate de cana de cafea NESCAFÉ Brasero rece
- un sfert de cana de lapte (rece)
- o cana si trei sferturi de frisca
- o cana crema de bezea
- un sfert de cana de fulgi de ciocolata semi-dulci
Cum prepari?
Intinde sosul de ciocolata (toppingul) peste blatul de tarta. Intr-un vas mare amesteca bine inghetata, budinca, cafeaua si laptele pana se omogenizeaza. Ia o lingura si toarna amestecul peste tarta. Intr-un alt vas amesteca incet frisca cu crema de bezea. Cand este gata intinde-o peste placinta, presara fulgii de ciocolata deasupra.
De-acum munca este gata, pune placinta la frigider si las-o sa se aseze pentru cateva ore. Sa ai pofta!
Informatii nutritionale per portie
- Calorii 688.5kcal
- Proteine 9.5g
- Lipide 28g
- Glucide 85g
0 Comentarii