Placinta cu inghetata si cafea

Placinta cu inghetata si cafea

Te-ai obisnuit cu reteta clasica de placinta pe care o stii de la mama sau bunica ta. Ti le amintesti cand intindeau foile, presarau umplutura peste si apoi rulau aluatul. Ce spui insa de o reteta racoroasa, dulce si cu aroma de cafea?

  • MASA PENTRU: 8
  • DIFICULTATE: Curajos

Lista de ingrediente

  • un sfert de cana de sos de ciocolata pentru inghetata (topping)
  • un blat de tarta gata preparata (22cm)
  • 3 cani inghetata Aloma Syrup Vanilie cu Sirop Caramel
  • un plic de budinca de ciocolata (170g)
  • jumatate de cana de cafea NESCAFÉ Brasero rece
  • un sfert de cana de lapte (rece)
  • o cana si trei sferturi de frisca
  • o cana crema de bezea
  • un sfert de cana de fulgi de ciocolata semi-dulci

Cum prepari?

Intinde sosul de ciocolata (toppingul) peste blatul de tarta. Intr-un vas mare amesteca bine inghetata, budinca, cafeaua si laptele pana se omogenizeaza. Ia o lingura si toarna amestecul peste tarta. Intr-un alt vas amesteca incet frisca cu crema de bezea. Cand este gata intinde-o peste placinta, presara fulgii de ciocolata deasupra.

De-acum munca este gata, pune placinta la frigider si las-o sa se aseze pentru cateva ore. Sa ai pofta!

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 688.5kcal
  • Proteine 9.5g
  • Lipide 28g
  • Glucide 85g