Rosii umplute cu hrisca la cuptor

rosii umplute cu hrisca la cuptor

Un preparat aspectuos ce poate fi servit drept garnitura, dar si drept fel principal. Rosiile umplute cu hrisca sunt perfecte oricand, in special pentru perioada postului.

  • MASA PENTRU: 4
  • GATA IN: 50 de minute
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

  • 4 rosii medii
  • sare, dupa gust
  • o ceapa mica
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 1 cana de hrisca fiarta
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • 1 lingura de busuioc tocat
  • o jumatate de lingura de praf de usturoi

Cum prepari?

  1. Pregateste mai intai rosiile: dupa ce le speli bine, taie o felie subtire din partea de sus a acestora, apoi indeparteaza cu grija miezul;
  2. Intr-o tigaie, incalzeste usor 2 linguri de ulei de masline si adauga ceapa taiata marunt;
  3. Adauga pulpa de la rosii si gateste totul pana cand lichidul s-a evaporat iar ceapa s-a inmuiat;
  4. Dupa ce ai luat tigaia de pe foc, adauga hrisca, condimentele, patrunjelul si busuiocul;
  5. Umple cu grija rosiile cu acest amestec, apoi lasa-le la cuptor in jur de 15-20 de minute la 180°C.

Bucura-te de acest fel deosebit care va colora masa de post!

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 162.5kcal
  • Proteine 2.9g
  • Lipide 10.7g
  • Glucide 4.4g