Salata de linte neagra cu vinete coapte si ierburi proaspete

Salata de linte neagra cu vinete coapte si ierburi proaspete

Ce spui de o reteta delicioasa si inedita cu vinete si ierburi proaspete?

  • MASA PENTRU: 4
  • GATA IN: 50 minute
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

  • 2 vinete  – aproximativ 600g
  • 200g linte neagra beluga
  • 50g chia
  • 1 lingurita pasta harissa (pasta de ardei iute)
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de sirop concentrat de rodie  
  • coaja de la o lamaie
  • 500ml apa
  • 1/2 legatura de patrunjel proaspat 
  • 1/2 legatura menta
  • 1 lingurita sare

Pentru dressing:

  • 60ml ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingura sirop concentrat de rodie
  • 60ml zeama de lamaie

Pentru servire: 

  • 100g iaurt
  • 1 lingurita de pasta de harissa (pasta de ardei iute)  

Cum prepari?

  1. Intr-un bol amesteca pasta de ardei iute, usturoiul pasat, siropul concentrat de rodie si coaja de lamaie. 
  2. Taie vinetele in cate 4 bucati fiecare si pune-le intr-o tava de copt. 
  3. Unge vinetele taiate cu sosul preparat anterior si cu uleiul de masline si coace-le timp de 40-45 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade.
  4. Pune lintea intr-o oala mica umpluta cu apa. Acopera cu un capac si lasa sa fiarba. Redu focul si las-o sa fiarba aproximativ 20 de minute. La sfarsitul fierberii adauga putina sare si amesteca. Scurge apoi lintea si raceste-o sub jet de apa.
  5. Intr-un bol mai mare adauga lintea fiarta, semintele de chia, menta si patrunjelul taiate mari.
  6. Pregateste dressing-ul, punand intr-un bol toate ingredientele si amesteca bine. 
  7. Adauga lintea, amesteca si portioneaza rezultatul in 4 farfurii astfel: in fiecare farfurie pune 2 bucati de vanata si adauga putin iaurt amestecat cu pasta harissa (de ardei iute).

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 470kcal
  • Grasimi 20g
  • Carbohidrati 52g
  • Proteine 19g