Socata

socata

Nu exista un rasfat mai mare decat o bautura racoritoare din flori de mai!

  • MASA PENTRU: 20
  • GATA IN: 1 ora
  • DIFICULTATE: Curajos

Lista de ingrediente

  • 10 flori de soc
  • 1kg de zahar
  • 3 lamai
  • 5g de drojdie
  • 5l de apa plata

Cum prepari?

  1. Intr-un vas separat topeste zaharul impreuna cu destula apa incat sa il acoperi, apoi lasa amestecul sa se raceasca.
  2. Intre timp, spala foarte bine lamaile si florile de soc. Daca doresti, poti indeparta coaja lamailor inainte sa le tai in felii groase.
  3. Adauga drojdia, lamaile si florile de soc intr-un recipient de 5l, cum ar fi un vas pe care il poti acoperi sau un bidon, apoi toarna peste ingrediente zaharul topit in apa.
  4. Completeaza cu apa plata pana cand recipientul tau s-a umplut si acopera-l, insa nu complet! In urmatoarele doua-trei zile, amesteca din cand in cand cu grija.
  5. Bautura este gata dupa doua-trei zile de fermentatie, care este asigurata de drojdie.
  6. Strecoara socata in sticle mai mici pe care le vei tine la frigider.
  7. Serveste in pahare pe care le-ai racit inainte in congelator si decoreaza cu frunze de menta si felii de lamaie.

Un deliciu!

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 194.8kcal
  • Proteine 0g
  • Lipide 0g
  • Glucide 50.1g