Somon glazurat fara gluten

Somon glazurat fara gluten

Somon caramelizat cu garnitura de spanac? O incantare sanatoasa pentru papilele noastre gustative.

  • MASA PENTRU: 4
  • DIFICULTATE: Curajos

Lista de ingrediente

  • jumatate de cana de cidru de mere
  • o lingura si un sfert de miere de albine
  • 4 bucati de file de somon fara piele (170g fiecare)
  • o lingura ulei masline
  • sare si piper
  • doua lamai
  • o lingura de unt
  • 340g spanac proaspat
  • o lingura si jumatate de vin alb

Cum prepari?

Preincalzeste cuptorul la 350°. Spala bine somonul si aseaza cele patru bucati intr-un vas incapator. Intre timp poti sa pui cidrul de mere si mierea intr-o cratita si sa dai la foc mediu. Lasa amestecul pe foc pana se reduce la jumatate. Cand este gata se ia de pe foc si se toarna peste somon. Lasa totul sa se odihneasca timp de 10 minute.

In acest timp, pune uleiul de masline intr-o tigaie larguta si lasa-l la foc mediu-ridicat. Dupa ce au trecut cele 10 minute asezoneaza somonul cu sare si piper dupa gust si aseaza-l in tigaie. Lasa-l pe foc timp de doua minute si stropeste bucatile de peste cu amestecul de cidru si miere pana cand somonul incepe sa se caramelizeze usor.

Dupa ce ai prajit in acest fel toate cele patru bucati, toarna si restul de cidru cu miere si zeama lamaie. Transfera totul intr-o tava si lasa la cuptor pentru 6-8 minute. Ca sa vezi daca pestele este gata poti sa il incerci cu varful unui cutit: bucatele mici se vor rupe din el.

In vreme ce somonul este la cuptor pune untul la topit intr-o tigaie inalta, adauga spanacul, sare si piper. Gateste spanacul un minut sau pana cand observi ca frunzele incep sa se inmoaie.

Toarna vinul alb peste amestec si mai lasa pe foc pentru 1-2 minute. Cand este totul gata incearca sa scurgi spanacul de lichid si imparte-l in patru portii. Aranjeaza pe farfurie: somon cu garnitura de spanac, decorat cu feliute de lamaie.

 

Te invitam cu noi la masa!

De-li-cios!

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 400 kcal
  • Proteine 50g
  • Carbohidrati 13g
  • Grasimi 36g