Supa de praz si cartofi

Supa de praz si cartofi

Esti pregatit sa savurezi aceasta supa de praz fara carne?

  • MASA PENTRU: 6
  • GATA IN: 50 minute
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

  • 500g praz
  • 2 cepe
  • 40g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 600g cartofi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 supa de legume
  • 1 lingura mustar Dijon boabe
  • 1 lingurita sare
  • 1/2  lingurita piper negru

Cum prepari?

  1. Curata si spala prazul si ceapa, curata cartofii.
  2. Taie prazul in inele subtiri, iar cartofii si ceapa in cubulete.
  3. Intr-o tigaie incinge uleiul de masline impreuna cu untul si pune legumele.
  4. Adauga sare si condimenteaza cu piper negru. Gateste la foc mediu spre mare aproximativ 15 minute, amestecand frecvent.
  5. Adauga usturoiul pisat si gateste aproximativ un minut.
  6. Pune mustarul si toarna supa fierbinte. Lasa sa fiarba, redu focul si gateste inca 15 minute, pana cand se fac legumele.
  7. Serveste supa fierbinte cu paine crocanta.
  8. Pentru a garnisi, poti sa folosesti praz taiat subtire pe lungime, prajit in ulei pana devine crocant.

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 264kcal
  • Grasimi 11g
  • Carbohidrati 42g
  • Proteine 5g