Supa de sfecla rosie cu crutoane si branza de capra

Supa de sfecla rosie cu crutoane si branza de capra

Doua gusturi deosebite care merg foarte bine impreuna

  • MASA PENTRU: 4
  • GATA IN: 25 minute
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

Pentru supa:

  • 500g de sfecla rosie fiarta;
  • 1 ceapa mare;
  • 1 catel de usturoi;
  • 2 linguri de ulei de masline;
  • 1 lingura de otet balsamic;
  • 750ml de supa de legume.

Pentru crutoane:

  • 4 felii de bagheta;
  • ulei de masline;
  • un catel de usturoi;
  • 1 tub de branza de capra;
  • 4 frunze de salvie feliate.

Cum prepari?

  1. Preincalzeste cuptorul la 200°C.
  2. Toaca ceapa si caleste-o in ulei de masline. Pune-o intr-o tigaie larguta si amesteca timp de 10 minute.
  3. In timp ce se gateste ceapa poti pregati crutoanele. Unge feliile de paine pe ambele parti cu ulei de masline si pune-le in cuptor pentru 10 minute. Lasa-le pana devin crispy.
  4. Cand ceapa incepe sa se inmoaie, adauga usturoiul taiat in tigaie si amesteca usor pentru un minut. Adauga sfecla, supa de legume si otetul balsamic. Lasa-le sa fiarba pentru cateva minute.
  5. Da supa prin blender pana devine cremoasa.
  6. Asezoneaza feliile de paine cu usturoi si apoi pune feliute de branza de capra peste. Presara frunzele de salvie si putin ulei de masline peste paine.
  7. Pune feliile de bagheta inapoi in cuptor timp de cateva minute, pana cand branza incepe sa se topeasca.
  8. Toarna supa in boluri si pune cateva crutoane sau bucati de branza deasupra fiecarei farfurii.

 

Delicios, sanatos, de toamna...

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 158 kcal
  • Proteine 7g
  • Lipide 9.3g
  • Fibre 3.4g