Supa din morcovi copti si linte rosie

Supa din morcovi copti si linte rosie

Savureaza aceasta reteta fresh de supa de morcovi cu linte rosie si legume.

  • MASA PENTRU: 4
  • GATA IN: 70 minute
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

  • 2 lingurite de seminte de chimion
  • ½ lingurite fulgi de chili 
  • 2 linguri ulei de masline
  • 600g morcovi curatati
  • 100g telina curatata
  • 150g linte rosie curatata
  • 1l supa de legume fierbinte
  • 200ml lapte proaspat
  • 4 lingurite MAGGI Secretul Gustului Legume

Pentru servire:

  • iaurt degresat 
  • paine pentru servire
  • patrunjel

Cum prepari?

  1. Taie morcovii si telina in bucati mari, relativ uniforme, si pune-le intr-o tava de copt.
  2. Unge-le cu ulei de masline si adauga MAGGI Secretul Gustului Legume. Amesteca bine.
  3. Baga-le apoi in cuptorul preincalzit la 220 grade, timp de 35 minute, pana cand incep sa se caramelizeze. 
  4. Intr-o tigaie uscata trage semintele de chimion si fulgii de chili si pastreaza jumatate pentru decor. Celalalta jumatate o vei adauga in supa.
  5. Toarna supa de legume fierbinte intr-o cratita, adauga lintea, legumele coapte si condimentele si pune-le la fiert. Fierbe-le la foc mic timp de 20 minute, pana cand se inmoaie lintea. Ia oala de pe foc, toarna laptele si amesteca.
  6. Paseaza totul si serveste supa in 4 boluri de marime medie. In fiecare portie adauga iaurtul si condimentele ramase, pe care le-ai pisat anterior intr-un mojar. 
  7. Daca vrei un gust si mai fresh, adauga frunze de patrunjel proaspat.
  8. Serveste supa de morcovi si linte cu paine.

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 222kcal
  • Grasimi 11g
  • Carbohidrati 25g
  • Proteine 7g