Tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata

Ce spui de putin rasfat sub forma unei tarte clasice?

  • MASA PENTRU: 8
  • GATA IN: 2 ore
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

Aluat:

  • 250g faina
  • 125g unt taiat cubulete
  • un praf de sare
  • 50ml apa rece
  • 20g zahar

Ganache:

  • 250g ciocolata Nestlé Dessert Noir
  • 250ml smantana
  • 75g unt

Cum prepari?

  1. Amesteca faina cu untul in robot sau direct cu mana, adauga apa si zaharul si continua sa framanti pana se leaga aluatul, pe care il vei pune la frigider pentru 30 de minute.
  2. Intinde aluatul intr-o tava de tarta si apoi pune hartie de copt deasupra, impreuna cu boabe de orez sau de fasole. Coace aluatul pentru 25 de minute, insa indeparteaza greutatea la jumatatea timpului.
  3. In timp ce aluatul este la cuptor, pregateste crema ganache punand smantana intr-un vas pe aragaz pana la punctul de fierbere, cand o vei da la o parte si vei adauga ciocolata Nestlé Dessert Noir.
  4. Amesteca cu un tel pana se incorporeaza ciocolata, apoi adauga untul si amesteca ca sa se topeasca si acesta.
  5. Toarna crema in tarta care s-a racit si decoreaza cu fulgi de migdale sau de ciocolata, sau chiar fructe de padure.

Savuros!

 

Reteta trimisa de Andreea Mira in cadrul concursului "Intra in Lumea Deserturilor" organizat de Nestlé Dessert.

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 564.6kcal
  • Proteine 7.2g
  • Lipide 40.4g
  • Glucide 154.5g