Tarta cu gutui si mere

tarta cu gutui si mere

Tarta cu mere si gutui are un plus imens: poate fi atat un desert cu aspect rustic, cat si unul extrem de sofisticat. Pe scurt, nu poti da gres cu ea!

  • MASA PENTRU: 8
  • GATA IN: 100 minute
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

  • 900g gutui
  • 750g mere
  • 175g gem de caise
  • 100g zahar
  • 500g foitaj
  • faina pentru pudrat
  • unt pentru uns
  • smantana grasa pentru servit

Cum prepari?

  1. Curata de coaja si cotor si feliaza gutuile.
  2. Pune gutuile intr-o cratita la fiert impreuna cu 75g de zahar si 3-4 linguri de apa pentru aprox. 20 minute.
  3. Cand gutuile sunt moi, fa-le piure cu furculita. Lasa-le la racit.
  4. Pudreza masa cu faina si intinde deasupra foaia de foietaj. Taie un cerc cu diametrul de 30cm.
  5. Transfera foietajul intr-o tava unsa cu unt si inteapa foaia de aluat cu o furculita ici-colo.
  6. Intinde piureul de gutui deasupra, lasand marginile libere. Lasa la frigider pentru 30 minute.
  7. Inlatura coaja si cotoarele de la mere si taie-le in felii subtiri. 
  8. Aranjeaza feliile de mere pe tarta formand un cerc si apoi presara din abundenta zaharul ramas deasupra.
  9. Coace tarta la cuptor timp de 30 minute la 200°C.
  10. Amesteca gemul de caise cu 1 lingura de apa si incalzeste-l putin la microunde. Strecoara gemul si unge generos tarta pe deasupra cu sosul rezultat.
  11. Serveste cald cu o lingura de smantana deasupra.

Gutuile sunt cele care dau tartei gustul acela lemnos si parfumat. Nu sari peste ele!

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 413kcal
  • Proteine 4.3g
  • Grasimi 14.8g
  • Carbohidrati 69.8g