Tarta cu spanac si telemea

Tarta cu spanac si telemea

Usor de preparat si de servit, tarta cu spanac si telemea poate fi un mic dejun gustos sau, alaturi de o salata fresh, alcatuieste un pranz usor.

  • MASA PENTRU: 6
  • GATA IN: 45 minute
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

  • 1kg spanac
  • 300g telemea
  • 250g faina
  • 125g unt
  • 40ml apa rece
  • 4 oua
  • 100ml smantana
  • 100ml lapte
  • Maggi Secretul Gustului Legume  

Cum prepari?

  1. Se face aluatul de tarta amestecand untul cu faina, cu un galbenus de ou si apa rece, se framanta pana se formeaza o bila de aluat pe care o punem la frigider cat sa se raceasca si sa se intareasca putin. Il intindem si il asezam intr-o tava, pe care o punem din nou la frigider cateva minute, apoi o bagam la copt pentru 15-20 de minute.
  2. Intre timp, se curata spanacul si se spala cu atentie si se pune o oala cu apa la fiert.
  3. Se pune spanacul in apa clocotita, iar dupa 5 minute se scoate si se taie.
  4. Cele 3 oua ramase se bat bine, se amesteca cu laptele si smantana, apoi se adauga spanacul taiat, sare, piper si o lingurita de MAGGI Secretul Gustului Legume.
  5. Jumatate din cantitatea de branza se taie cuburi si se adauga in compozitie.
  6. Amestecul se pune in forma de copt peste aluat, iar deasupra se presara restul de branza taiata cuburi.
  7. Se pune la cuptor 25 de minute.  

Se serveste calda sau reincalzita cu sos de rosii cu busuioc sau cu o salata proaspata. Si asa ai asigurat rapid o masa delicioasa pentru toata familia.

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 588.2kcal
  • Proteine 23.25g
  • Grasimi 37.23g
  • Glucide 39.8g