Tocanita de post cu legume la cuptor

Tocanita de post cu legume la cuptor

Sigur iti aduci aminte de tocanita de cartofi a mamei...Ce spui de o reintepretare a clasicei tocanite de cartofi facuta la tigaie?

  • MASA PENTRU: 6
  • GATA IN: 80 minute
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

  • 150ml ulei de masline extra-virgin
  • 1 vanata mare
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 800g cartofi mari
  • 6 rosii medii
  • 5 dovlecei
  • 12 rosii cherry
  • 300g pasta de rosii
  • 1 lingura oregano uscat
  • 2 linguri patrunjel
  • 1 lingura MAGGI Secretul Gustului Legume

Cum prepari?

  1. Preincalzeste cuptorul la 220C.
  2. Pregateste legumele: taie vanata in jumatate si apoi in felii subtiri, toaca usturoiul, taie cartofii in cuburi, rosiile feliute si dovleceii felii rotunde.
  3. Pune putin ulei intr-o tigaie inalta si soteaza vanata timp de 5-7 minute. Cand prinde o crusta galbena este gata. Transfera vanata intr-o oala inalta.
  4. Pune ceapa si usturoiul in tigaie si caleste-le timp de 5 minute. Cand sunt gata, transfera-le in oala in care este si vanata.
  5. Adauga cartofii cuburi, rosiile, dovleceii si pasta de rosii in oala. Pune 200ml de apa in recipient, oregano si patrunjel. Asezoneaza cu sare, piper si adauga o lingura de MAGGI Secretul Gustului Legume. Amesteca bine ingredientele intre ele si adauga uleiul de masline ramas.
  6. Pune totul la copt intr-o tava si lasa tocanita la cuptor pentru 20-30 de minute. Nu scoate tocanita din cuptor atunci cand vezi ca legumele sunt moi si coapte, mai lasa-le un pic sa se raceasca.

O bunatate ca la mama acasa!

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 379 kcal
  • Proteine 7.5g
  • Lipide 243g
  • Glucide 32.5g