Tofu marinat cu orez brun si sos de arahide

Tofu marinat cu orez brun si sos de arahide

Pentru astazi iti propunem o reteta exotica ce iti va antrena simturile prin combinatia inedita de ingrediente: tofu, orez brun, bogatie de sosuri si unt de arahide.

  • MASA PENTRU: 4
  • GATA IN: 100 minute
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

Ingrediente pentru branza marinata:

  • 200g tofu tare
  • 1 lingura ulei
  • 4-5 linguri sos de soia
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura zahar brun

 

Pentru orez:

  • 300 orez nedecorticat
  • 600 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura ulei de susan

 

Pentru sosul de arahide:

  • 60g unt de arahide
  • 1 lingura sos sriracha
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1 lingurita zahar brun
  • 3-4 lingurite apa fierbinte

 

Pentru servire:

  • 200g edamame
  • 1 lingurita susan
  • 2 fire de ceapa verde

Cum prepari?

  1. Pune branza tofu intre doua foi de hartie de copt si preseaza cu o farfurie. Lasa timp de 30 minute, schimband periodic hartia, pentru a scurge apa care iese.
  2. Pune orezul intr-o oala, acopera cu apa si adauga sare. Lasa la fiert timp de 18-20 minute si scurge. Amesteca cu furculita, pentru ca boabele sa nu se lipeasca una de cealalta, adauga uleiul de susan si amesteca bine.
  3. Taie branza tofu in triunghiuri si asaza-le intr-un vas nu foarte adanc.
  4. Intr-un bol amesteca zaharul, sosul de soia si usturoiul pisat. Amesteca bine, pentru ca zaharul sa se topeasca si adauga branza. Lasa la marinat timp de 20 de minute.
  5. Intoarce-o de cateva ori, pentru ca branza sa prinda gust si sa absoarba toata marinada.
  6. Pentru sosul de arahide, amesteca intr-un bol untul de arahide, sosul de sriracha, sosul de soia si ghimbirul ras.
  7. Amesteca, adauga zaharul brun si apa si mixeaza pana la obtinerea unui sos fin.
  8. Incinge o tigaie mare cu strat neaderent, pune 1 lingurita de ulei si unge foarte bine fundul. Adauga bucatelele de tofu si toarna marinada ramasa. Gateste timp de 2-3 minute, pana cand devine aurie-cafenie si intoarce. Gateste inca 2-3 minute.
  9. Scoate branza si pune edamamele in tigaie.  
  10. Invarte-le si gateste cateva minute, cat pentru a indeparta gustul de crud.
  11. Pentru a servi, intr-un bol pune o parte din orezul cu susan, deasupra asaza bucatele de tofu si edamame, apoi toarna sos de arahide.
  12. Presara ceapa verde tocata marunt si susan.

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 516kcal
  • Grasimi 30g
  • Carbohidrati 45g
  • Proteine 22g