Tort cu crema de lamaie si fructe de padure

tort cu crema de lamaie si fructe de padure

Ce zici de un tort care va surprinde si prin gust, dar si prin aspect?

  • MASA PENTRU: 10
  • GATA IN: 4 ore
  • DIFICULTATE: Aventurier

Lista de ingrediente

Blaturi:

  • 8 albusuri
  • 125g zahar
  • 125g ciocolata Nestlé Dessert Noir
  • 125g unt
  • 75ml lapte
  • 150g faina
  • 100g nuca taiata in bucati mari
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • 1⁄4 lingurita bicarbonat

Cosuletele de ciocolata:

  • 50g ciocolata Nestlé Dessert Noir

Crema de ciocolata:

  • 235g ciocolata Nestlé Dessert Noir
  • 250ml smantana pentru frisca
  • 75g zahar
  • 50g unt
  • 125g mascarpone
  • o lingurita esenta de menta;
  • un praf de sare

Crema de lamaie:

  • 8 galbenusuri
  • 125g zahar
  • 6 linguri de lapte
  • 125g unt
  • 125g mascarpone
  • un praf sare
  • coaja si zeama de la o lamaie mica

Decor:

  • 100g fructe de padure

Cum prepari?

  1. Pentru a prepara cele doua blaturi, unul rotund si unul in forma de inima, pune mai intai ciocolata la topit la bain-marie, impreuna cu untul si laptele, si amesteca constant pana la omogenizarea compozitiei.
  2. Mixeaza albusurile cu un praf de sare intr-o spuma, apoi adauga treptat zaharul pana cand obtii o bezea ferma si adauga in fir subtire compozitia de ciocolata fierbinte, mixand in continuare la o treapta inferioara.
  3. Adauga faina cernuta, impreuna cu praful de copt si bicarbonatul si la final, adauga nuca taiata grosier.
  4. Aseaza hartie de copt la baza celor doua fome in care vei coace blaturile si unge peretii cu putin ulei si presara zahar pudra, apoi toarna doua treimi din compozitie in forma rotunda si restul in forma de inima.
  5. Coace blaturile timp de 30-35 de minute in cuptorul incins la 180°C si intre timp, te poti apuca de crema de lamaie amestecand galbenusurile cu putina sare.
  6. Adauga zaharul si amesteca pana cand compozitia devine spumoasa, apoi adauga laptele si coaja de lamaie rasa foarte fin si amesteca compozitia la bain-marie, pana cand obtii textura unei budinci.
  7. Adauga untul taiat cuburi si amesteca din nou, iar dupa ce se raceste, amesteca compozitia cu branza mascarpone si adauga zeama de lamaie dupa gust si pune totul la rece.
  8. Pentru cosuletele de ciocolata, topeste ciocolata la baine-marie si unge un strat subtire in formele de briose cu o pensula, da-le la rece pentru 10 minute si apoi repeta acest pas.
  9. Atunci cand blaturile se racesc, poti prepara crema de ciocolata topind la baine-marie ciocolata taiata in bucati mici, impreuna cu smantana lichida si zaharul, amestecand constant.
  10. Toarna putina crema de ciocolata fierbinte peste blatul in forma de inima si acopera-l cu o pelicula fina, apoi adauga untul in restul de crema si muta vasul in frigider.
  11. Cand crema s-a racit, mixeaza compozitia pana cand devine cremoasa, apoi incorporeaza branza mascarpone si adauga esenta de menta si un praf de sare, dupa gust.
  12. Dupa ce crema a stat inca 10-15 minute la rece, este timpul sa asamblezi tortul. Mai intai, lipeste cosuletele de ciocolata pe blatul in forma de inima si da totul la rece.
  13. Cu ajutorul unui pos, adauga in mod alternativ crema de lamaie si crema de ciocolata peste blatul rotund, apoi pune blatul in forma de inima peste blatul rotund si umple cosuletele de ciocolata cu putina crema, apoi adauga fructele de padure.
  14. Decoreaza tortul cu cateva frunze de menta si tine-l la frigider pentru 2 ore.

Nu uita sa savurezi acest tort alaturi de cei dragi!

 

Reteta trimisa de Maria Udrea in cadrul concursului "Intra in Lumea Deserturilor" organizat de Nestlé Dessert.

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 937kcal
  • Proteine 13.7g
  • Lipide 57.3g
  • Glucide 56.3g