Tort cu morcovi si glazura de ciocolata

tort cu morcovi si glazura de ciocolata

Ce zici de o combinatie desavarsita care sigur te va surprinde?

  • MASA PENTRU: 8
  • GATA IN: 4 ore
  • DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

  • 200g faina (100g alba, 100g integrala)
  • 3 oua
  • 2 morcovi rasi
  • 3 linguri zahar de cocos
  • 150ml ulei
  • 1 pumn stafide
  • 2 pumni miez de nuca taiata grosier
  • coaja de la 1 portocala
  • 5 linguri iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • o lingurita de scortisoara
  • jumatatate de lingurita de: nucsoara, ghimbir pudra, cardamom
  • o tableta de ciocolata Nestlé Dessert Noir

Cum prepari?

  1. Pune intr-un bol faina, stafidele, miezul de nuca, praful de copt, un varf de sare, o lingurita bicarbonat de sodiu, o lingurita de scortisoara, jumatatate de lingurita de nucsoara, ghimbir pudra si cardamom, apoi amesteca.
  2. Intr-un alt bol, bate cele 3 oua impreuna cu zaharul si uleiul, apoi adauga-le peste ingredientele uscate. Amesteca, apoi adauga pe rand morcovii si cele 5 linguri de iaurt.
  3. Pune hartie de copt intr-o tava cu pereti detasabili (diametru de 26cm), unge-o cu putin ulei, apoi toarna toata compozitia în tava și bag-o in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-35 de minute sau pana cand trece testul scobitorii. Scoate tava si lasa sa se raceasca pentru o ora. Dupa ce s-a racit e timpul sa faci glazura.
  4. Topeste tableta de ciocolata Nestlé Dessert Noir la bain-marie pana devine lichida. Pune ciocolata topita peste tortul de morcovi, apoi niveleaza frumos pe toata suprafata, avand grija sa ajunga si pe margini.
  5. Decoreaza cu miez de nuca si coaja de portocala. Tine tortul la frigider pentru 1-2 ore, apoi serveste.

Pur si simplu delicios!

 

Reteta trimisa de Nicoleta Catargiu in cadrul concursului "Intra in Lumea Deserturilor" organizat de Nestlé Dessert.  

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 421.4kcal
  • Proteine 18g
  • Lipide 37.1g
  • Glucide 24.6g