Zacusca de vinete

zacusca de vinete

Nimic nu se compara cu o zacusca de vinete buna, aromata si catifelata. O mancare ce-ti aduce mereu aminte de cuvantul magic acasa.

  • MASA PENTRU: 12
  • GATA IN: 180
  • DIFICULTATE: Curajos

Lista de ingrediente

  • 3 kg vinete negre
  • 1½ kg ceapa
  • 2 kg ardei grasi sau gogosari rosii
  • 2l bulion de rosii
  • 500ml ulei de floarea soarelui
  • 4-5 frunze de dafin
  • 2 linguri MAGGI Secretul Gustului Legume
  • 2 linguri sare
  • 1 lingura piper

Cum prepari?

  1. Coace vinetele pe gratar, tabla, in tigaie sau la cuptor, in functie de ce dispui. Inteapa-le inainte de a le pune la copt pentru a nu exploda din cauza sucului si a aerului cald din interior.
  2. Coace si ardeii la fel ca pe vinete, pana cand observi ca li s-a carbonizat coaja si sunt moi.
  3. Curata vinetele de coaja, cotor si scurge-le bine de lichid. Indeparteaza pielita si semintele de pe ardeii copti.
  4. Toaca ceapa marunt sau fideluta, taie ardeii fasii iar vinetele toaca-le cu un cutit de lemn sau ceramica.
  5. Pune un ceaun sau o oala mare pe foc si incinge uleiul. Adauga ceapa si caleaste-o pana devine translucida.
  6. Adauga ardeii copti peste ceapa, amesteca si lasa sa dea in clocot.
  7. Adauga vinetele tocate. Amesteca si lasa 10 minute la fiert.
  8. Toarna bulionul in oala si presare sarea, MAGGI Secretul Gustului Legume, piperul si frunzele de dafin. Amesteca bine.
  9. Lasa legumele sa fiarba la foc mic si acopera oala cu un capac pus pe o parte care sa lasa aerul cald sa iasa.
  10. Amesteca din 10 in 10 minute si ai grija sa nu se prinda. Lasa la fiert 2 ore.
  11. Gusta de sare si piper, asezoneaza daca mai este nevoie, amesteca si stinge focul.
  12. Serveste cald sau din borcane vidate tinute la rece.

Serveste zacusca de vinete ca gustare rapida pe paine sau ca garnitura la masa cu cei dragi.

Informatii nutritionale per portie

  • Calorii 577.5kcal
  • Proteine 8.2g
  • Grasimi 43.2g
  • Carbohidrati 28.4g